Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι το εμβόλιο, τα «σημάδια» για σχολεία και εστίαση

Το σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι το εμβόλιο, τα «σημάδια» για σχολεία και εστίαση

Ανοίγουν αύριο τα εποχικά καταστήματα, ενώ όπως πρώτο ενημέρωσε το Dnews, την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει κλιμακωτό άνοιγμα της αγοράς ανά 3-4 μέρες.

Για το σχέδιο που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξηγώντας την στρατηγική της κυβέρνησης μέχρι την άφιξη του εμβολίου στη χώρας μας.

Αυτή την Δευτέρα, μπορεί να είναι το σχετικό ορόσημο, και μετά την ανακοίνωση των κινήσεων, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να δώσει τις συντεταγμένες που καθόρισαν τη κυβερνητική ρότα.

Ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο στο οποίο θα επανέλθει στην κανονικότητα για μεγαλύτερο τμήμα του λιανεμπορίου, μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται πως ο ιικό φορτίου είναι χαμηλότερο για τα μεγάλα αστικά κέντρα και έχει μεταφερθεί σε μικρότερες πόλεις κάτι που προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Βλέπουμε επίσης σε ορισμένες περιοχές έχει φύγει η διασπορά από τα αστικά κέντρα και έχει μεταφερθεί σε χωριά και κωμοπόλεις, με αποτέλεσμα -επειδή υπάρχει η ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της οικειότητας- να μεταδίδεται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, πολύ πιο εύκολα ο ιός.

Αυτό θέλει μια προσοχή απ’ όλους μας και μια μεγαλύτερη εγρήγορση» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στη συνέντευξή του στο Mega.

Υπό αυτά τα δεδομένα, θα διατηρηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη νυχτερινή ζώνη, όσο και το σύστημα των μετακινήσεων με SMS στο 13033.

Επίσης, κανένα περιθώριο δεν διαπιστώνεται για χαλάρωση στο σκέλος των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Για την επαναλειτουργία των δημοτικών κυρίως, καθώς επίσης των γυμνασίων και των λυκείων, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σήματα που να δείχνουν ανατροπή στο κλίμα που την προσδιορίζει χρονικά από την νέα χρονιά.

Ανάλογη είναι η πρόθεση και για την εστίαση, πάντα υπό την αίρεση της πορείας της πανδημίας, ενώ σαφώς αργότερα εντός του 2021 αναμένεται η επιστροφή στην κανονικότητα για τα κέντρα διασκέδασης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …