Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το πρώτο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στην Ελλάδα, ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Το πρώτο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στην Ελλάδα, ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Εμβόλιο

Αλλεργική αντίδραση εμφάνισε άτομο που έκανε το εμβόλιο στη χώρα μας, όπως έγινε γνωστό κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας 28/12.

«Βαθμιαία αναμένονται να έρθουν μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων για να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες», τόνισε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια, ανέφερε οτι τα βασικά κριτήρια για να εμβολιαστεί κάποιος είναι πρώτα η ηλικία και μετά οι άνθρωποι οι οποίο εκτίθενται περισσότερο στον ιό, δηλαδή οι υγειονομικοί.

Τρίτο κριτήριο είναι η διασφάλιση της νοσηλείας ατόμων που ζουν σε ειδικές δομές αποκαστάσης και τελευταία ομάδα είναι οι λίγοι όμως απαραίτητοι υπάλληλοι για την λειτουργία τους κράτους(εμβολιάστηκαν περίπου 50).

Οσον αφορά τις αλλεργίες από τα εμβόλια ανέφερε ότι αυτές ειναι πολύ σπάνιες, ενώ οι αλλεργικές αντιδράσεις που έχουμε οι περισσότεροι(πχ τσίμπημα μέλισσας, ρινίτιδα, κτλ) δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Μόνο σοβαρές αναφυλακτικές αντιδράσεις μπορεί να χρειαστεί πριν τον εμβολιασμό μπορεί να χρειαστούν τη γνώμη του γιατρού και του αλλεργιολόγου.

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…