Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Μητσοτάκης Γαλάζιας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε το απόγευμα της Τρίτης, 01.12.2020, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετά από μια σειρά από εμπρηστικές δηλώσεις στις οποίες και προχώρησε η Άγκυρα μετά από μια «ιδιαίτερη» δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου και για τη διμερή συνεργασία.

Η επικοινωνία αυτή έρχεται μετά από μια σειρά προκλητικών δηλώσεων από την πλευρά της Άγκυρας με αφορμή τη στάση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οκ. Πομπέο τόνισε ότι η Άγκυρα με τη στάση της υπονομεύει την συνοχή της Συμμαχίας.

Ο κ. Δένδιας φάνηκε ικανοποιημένος με τη δήλωση αυτή. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δια στόματος του εκπροσώπου Χαμί Ακσόι τόνισε πάντως ότι η «Ελλάδα είναι εκείνη που κάνει ένα βήμα πίσω και δεν επιθυμεί διάλογο».

Ο κ.Τσαβούσογλου δήλωσε από την πλευρά του μεταξύ άλλων  ότι «Μόνο η Γερμανία είναι τίμιος διαμεσολαβητής», λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό (αναφέρομενος στη δήλωση Πομπέο) δεν έγινε …τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: Dikaiologitika.gr 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…