Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στο τραπέζι νέα μέτρα και παράταση του lockdown

Στο τραπέζι νέα μέτρα και παράταση του lockdown

Πληθαίνουν οι φωνές για το μη άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου με αρκετούς επιστήμονες να ζητούν νέα παράτασ παρόλο που η κυβέρνηση έχει θέση ως στόχο το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές να ακουστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν παρακινδυνευμένο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1 καθώς θεωρείται ότι η κινητικότητα των γονέων θα δημιουργήσει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας. Ένας από τους ειδικούς που εμφανίζεται αρνητικός στο άνοιγμα των σχολείων στις 8/1 είναι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Από την άλλη πλευρά η Νίκη Κεραμέως συνεχίζει να τονίζει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι ανοίξουν στην ώρα τους.

«Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας» τόνισε ο καθηγητής Σαρηγιάννης ενώ χαρακτήρισε επίσης πρόωρη την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου. «Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία» είπε χαρακτηριστικά στο Open.

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών» πρόσθεσε.

Τι θα γίνει με την παράταση του lockdown

Η κυβέρνηση πάει βήμα – βήμα. Άλλωστε όλες οι προβλέψεις μέχρι τώρα έχουν πέσει στο κενό και τα κυβερνητικά στελέχη πλέον είναι φειδωλά στις δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, για το αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα ο κ. Πέτσας τόνισε:

«Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά της πάντως η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επισήμανε σε σημερινές της δηλώσεις:

«Αν χρειαστεί θα πάρουμε περισσότερα μέτρα, όπως επέκταση του lockdown, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου και δεν παρατηρείται μόνο στην Αττική και στη Μακεδονία. Είναι νωρίς να πούμε αν θα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου. Η Δυτική Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, γυρίζουν μετά την υπόλοιπη Αττική. Τα σκληρότερα μέτρα στη Δυτική Αττική μπορεί να συνεχιστούν και μετά την Παρασκευή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …