Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ SMS στο 13033: Η νέα πρόταση που εξετάζεται για τα Χριστούγεννα

SMS στο 13033: Η νέα πρόταση που εξετάζεται για τα Χριστούγεννα

dromos 1

Στην άρση του lockdown αναφέρθηκε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν στις 21 Δεκεμβρίου αλλά να παραμείνουν τα SMS στο 13033.

Την άποψη ότι το άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να γίνει στις 21 Δεκέμβριου, «αν και σε όλους τους υπολογισμούς που κάνουμε φαίνεται ότι το λιανικό εμπόριο θα μπορούσε να λειτουργήσει με συγκεκριμένους περιορισμούς» εξέφρασε ο καθηγητής Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τόνισε ότι τα SMS στο 13033 θα πρέπει να παραμείνουν «με την έννοια ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και σύνεση».

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την ανησυχία του για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά περιμένουμε να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα την ημέρα». Ακόμη, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε ότι αναμένει πλήρη άρση του lockdown, αλλά με αυστηρούς κανόνες, από τη νέα χρόνια, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα τεστ για να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση.

Γεωργιάδης για άρση lockdown: Ετσι θα ανοίξουν τα μαγαζιά

Ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά, μετά τα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση των μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς. Εξήγησε ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα, χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχιακά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακούει τους ειδικούς, καθώς η ανθρώπινη ζωή προηγείται και πρόσθεσε πως δεν θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα, εάν αυτό πουν οι ειδικοί.

Σχετικά με την κριτική περί καθυστέρησης στη λήψη περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει «μετά Χριστόν προφήτης» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς. Τέλος, όταν ζητήθηκε από τον υπουργό να σχολιάσει δηλώσεις παραγόντων της Θεσσαλονίκης όπως ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος κ. Ζέρβας απάντησε ότι «σε εμένα δεν έκανε καμία τέτοια πρόταση, κανένας από αυτούς που αναφέρατε».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…