Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Προς παράταση το lockdown και τοπικά «λουκέτα»!

Προς παράταση το lockdown και τοπικά «λουκέτα»!

Μία πολύ σημαντική εβδομάδα ξεκινάει από σήμερα με τα Χριστούγεννα και τους πολίτες να καλούνται να επιδείξουν προσοχή και αυτοσυγκράτηση στις συναθροίσεις των ρεβεγιόν με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας να είναι ορατός ενώ προς παράταση βαίνει το lockdown και μαζί του τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το ρίσκο των γιορτών είναι μεγάλο καθώς υπάρχουν πιθανότητες αναζωπύρωσης της πανδημίας στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν αλλάζει κατά τις ημέρες των γιορτών ενώ όπως αναφέρουν, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προ ημερών τόνισε πως οι πολίτες για το ρεβεγιόν πρέπει να δημιουργήσουν μία συγκεκριμένη κοινωνική φούσκα, να συναναστρέφονται τα ίδια άτομα τις ημέρες των γιορτών για να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού. Απ’ την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι αναφέρουν «Για να αποφύγουμε πλήρες lockdown στη χώρα μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Δεδομένου ότι η διασπορά έχει ξεφύγει, έχει μπει μέσα στις οικογένειες και σε κλειστό περιβάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα, οποιαδήποτε καταστρατήγηση των μέτρων θα επιφέρει «έκρηξη» κρουσμάτων και περαιτέρω πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράταση lockdown έως τέλος Ιανουαρίου

Πλέον τα μέτρα φαίνεται ότι θα παραταθούν και τον Γενάρη για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, καθώς απ’ ότι φαίνεται οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε χαλάρωση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, οι περιπτώσεις Κοζάνης, Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή καθώς και άλλες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο, ανησυχούν τους ειδικούς, και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν την ίδια πορεία. Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα.

Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών rapid tests

H νέα πλατφόρμα -testing.gov.gr- για τυχαίο δωρεάν τεστ κορονοϊού στους πολίτες, θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον. Επισημαίνεται, ότι η επιλογή θα είναι τυχαία, ενώ τα ραντεβού για έλεγχο Covid19 θα κλείνονται μέσω SMS. Στην αίτηση ο πολίτης θα δίνει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, ΑΦΜ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Θα έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν ο πολίτης επιλεγεί, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού. Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Κωσταλάς

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κωσταλάς, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και λάτρης του αθλητισμού…