Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πρεμιέρα για το click away, σε ποια καταστήματα θα επιτρέπεται η είσοδος, πώς θα πληρώνουμε!

Πρεμιέρα για το click away, σε ποια καταστήματα θα επιτρέπεται η είσοδος, πώς θα πληρώνουμε!

Πρεμιέρα για το click away αύριο, σε ποια καταστήματα θα επιτρέπεται η είσοδος, πώς θα πληρώνουμε, τι ισχύει για αλλαγές προϊόντων

Αλλαγή δεδομένων από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τις αγορές, με τα καταστήματα να ανοίγουν μόνο για ψώνια με click away, με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.Σε ποια καταστήματα θα επιτρέπεται η είσοδος, πώς θα πληρώνουμε, τι ισχύει για αλλαγές προϊόντων

Πρεμιέρα αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για το λιανεμπόριο με sms στο 13033 τον κωδικό 2 και παραμονή εκτός καταστήματος για παραλαβή μέσω click away, όχι πάνω όμως πάνω από μία ώρα.

Παράλληλα ανοίγουν τη Δευτέρα, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, στα οποία επιτρέπεται η είσοδος, ενώ και για τα οπτικά καταστήματα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι κανόνες που εφαρμόζονται εδώ και καιρό.

Χωρίς παιχνίδια τα ράφια των σουπερ μάρκετ, αλλά με παραγγελλίες και παραλαβές μέσω click away.

Πώς θα γίνεται η παραγγελία και η παράδοση μεσω click away στα καταστήματα

– Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική και τηλεφωνική παραγγελία) και παραλαβή από την είσοδο του καταστήματος θα γίνεται από ένα (1) και μόνο άτομο.

– Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

– Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

– Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

– Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).

– Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των πελατών πάνω από μία ώρα για την παραλαβή του προϊόντος.

Αλλαγές προϊόντων

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, εξακολουθούν να ισχύουν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραβιάζονται οι υγειονομικοί κανόνες. Άρα, αντικατάσταση του προϊόντος, θα γίνεται ακριβώς με την ίδια διαδικασία: με ραντεβού που θα κλείνεται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα. Η αντικατάσταση θα γίνεται επίσης εκτός του καταστήματος.

Εισοδος σε κατάστημα μόνο για όσους έχουν τιμολόγιο για οικοδομικά υλικά

Οι πωλήσεις μέσα από τον χώρο του καταστήματος σε επαγγελματίες, θα επιτρέπονται στο εξής μόνο για τα είδη που συνδέονται με την οικοδομή. Ήδη οι αλυσίδες που σήκωσαν ρολά για να πωλούν με τιμολόγιο σε όλα τα επαγγέλματα, θα υποχρεωθούν να ξανακλείσουν τα καταστήματά τους ή να τα λειτουργήσουν μόνο με τη μέθοδο του click away. Επομένως, και οι επαγγελματίες θα μπορούν να αγοράζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αγοράζουν και οι υπόλοιποι πολίτες. Απλώς, αντί για απόδειξη, θα ζητούν τιμολόγιο.

Κανονικά η είσοδος σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα οπτικών

Στα καταστήματα οπτικών, η είσοδος στο κατάστημα θα επιτρέπεται κατόπιν ραντεβού. Δηλαδή, δεν αλλάζει κάτι. Στα βιβλιοπωλεία, ο κόσμος θα μπαίνει μέσα αλλά θα πρέπει να τηρεί τους αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες (συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο κλπ).

Τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …