Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πότε θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown

Πότε θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown

Με την αλλαγή του χρόνου αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με το lockdown.

Όπως είναι γνωστό το lockdown έχει παραταθεί έως τις 7 Ιανουαρίου ενώ τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα πανελλαδικά φαίνεται να πέφτουν. Καλύτερη η εικόνα και στις ΜΕΘ όλης της χώρας όπου παρατηρείται μία αποσυμφόρηση.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του STAR, δύο είναι οι εισηγήσεις για το άνοιγμα των σχολείων μέσα στον Ιανουάριο. Η πρώτη είναι να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δεύτερη είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί στις 18 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση αυτή γίνεται γιατί τα παιδιά αλλά και οι μετακινήσεις των γονέων λόγω σχολείων επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Η κυβέρνηση όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί το άνοιγμα των σχολείων πρώτα απ΄όλα. Κάτι τέτοιο έχει δηλώσει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέροντας ότι επιθυμία μας είναι το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών.

Κλειστή η αγορά όλο τον Ιανουάριο

Το click away φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και τον Ιανουάριο με τις αντικειμενικές δυσκολίες για άνοιγμα των καταστημάτων να υπάρχουν και να προβληματίζουν κυβερνητικά στελέχη. Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να ανέφερε ότι τις πρώτες μέρες του Γενάρη θα αποφασίσουμε για τα καταστήματα, ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προκληθεί μεγάλη διασπορά του ιού.

Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away ενώ θα παραμείνουν οι μετακινήσεις μας με SMS. Ημερομηνία – κλειδί θεωρείται η 15η Φεβρουαρίου. Εκεί θα αρχίσει να γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown καθώς θα προχωράει παράλληλα και ο εμβολιασμός. Απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα προβλέπεται μετά το Πάσχα.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …