Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του Ερτέλ;

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του Ερτέλ;

heurtel1

Ο Τομά Ερτέλ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, καθώς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του και όπως είναι προφανές αρκετές ομάδες… ονειρεύονται την απόκτηση του. Το ebasket σας παρουσιάζει τους συλλόγους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Γάλλου.

Φενέρμπαχτσε

Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ δεν έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στα σημαντικά παιχνίδια δείχνει «απούσα» και στα τελευταία οκτώ ματς που έχει δώσει για λογαριασμό της Ευρωλίγκας έχει νικήσει μόλις μια φορά…

Οι Τούρκοι ωστόσο δείχνουν πως θέλουν να αλλάξουν «τσιπάκι» και γι’ αυτό το λόγο προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσουν τις μεταγραφές. Ήδη έχουν πάρει τον πρώην άσο της Ζαλγκίρις, Άλεξ Πέρεζ, έφεραν πίσω από το ΝΒΑ τον Μάρκο Γκούντουριτς και σίγουρα η πιθανή άφιξη του Ερτέλ θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό «πυρήνα» στα γκαρντ, εκεί όπου δεσπόζει ο Νάντο Ντε Κολό.

Αναντολού Εφές

Μέχρι πριν από τρία χρόνια ο Ερτέλ κατοικούσε στη Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν συνεχίζει τη πορεία της από πέρσι καθώς μετά το πέρας 15 αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα βρίσκεται στη 10η θέση με απολογισμό 7 νίκες και 8 ήττες.

Ο Λάρκιν μετά από τον τραυματισμό που πέρασε δεν δείχνει την ίδια συνέπεια, ενώ ο Βασίλιε Μίσιτς δεν μπορεί μόνος του να… κουμαντάρει το καράβι. Η ενδεχόμενη απόκτηση του Γάλλου ίσως έφερνε κάτι διαφορετικό στους «κοντούς» για μία νέα αρχή της Εφές.

Χίμκι

Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει πως αν θέλουν έναν παίκτη δεν λογαριάζουν τα χρήματα. Άλλωστε από αυτά έχουν πολλά και μπορούν να έχουν στο ρόστερ τους παίκτες όπως ο Αλεξέι Σβεντ, ο Τζόρνταν Μίκι, ο Γκρεγκ Μοντρό και ο Ντέβιν Μπούκερ. Φέτος, πάνε στην Ευρωλίγκα από το κακό στο χειρότερο, είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης και αναμφίβολα θα «ψαχτούν» για ενίσχυση.

Παρόλο που στη θέση του Ερτέλ υπάρχουν παίκτες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Ρίμας Κουρτινάιτις, όπως ο Έρικ ΜακΚόλουμ και ο Λούκα Γιόβιτς, μια πιθανή άφιξη του Γάλλου στη Μόσχα δεν θα άφηνε… λυπημένο τον προπονητή του συλλόγου.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπορεί να βρίσκεται στη πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά αν η ΤΣΣΚΑ έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί θα το κάνει, καθώς έχει διαθέσιμο ένα μπάτζετ άνω των 35 εκατομμυρίων με σκοπό να φτιάξει το ρόστερ της.

Μέχρι στιγμής αυτός που κυριαρχεί στα γκαρντ είναι ο Μάικ Τζέιμς, ωστόσο εκτός από τον Ντάνιελ Χάκετ και τον Νταρούν Χίλιαρντ δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να βοηθάει με σταθερότητα. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μετράει μόνο τέσσερα ματς φέτος για λογαριασμό της Ευρωλίγκας και δεν δείχνει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι έτοιμος να μπει «σφήνα» στη τριάδα που προαναφέραμε. Εκτός αν γίνει τετράδα…

*Τα φετινά στατιστικά του Ερτέλ στην Ευρωλίγκα: 2.9 πόντοι, 2.4 ασίστ, 1.2 ριμπάουντ, 34.6% στο δίποντο, 21.1% στο τρίποντο

**Τη περσινή σεζόν λόγω ενός μακροχρόνιου τραυματισμού δεν αγωνίστηκε παρά μόνο για τρία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θανάσης Ρενδούμης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…