Κεντρική Διεθνή Περιστέρι – Στρασμπούρ 76-79: Άγγιξε το έπος αλλά λύγισε στο τέλος!

Περιστέρι – Στρασμπούρ 76-79: Άγγιξε το έπος αλλά λύγισε στο τέλος!

peristeri strasburg

Λίγο έλλειψε να πάρει μια σπουδαία νίκη με επική ανατροπή το Περιστέρι, το οποίο έχασε από την Στρασμπουρ με 79-76 στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου”. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρέθηκε να χάνει με 20 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου, ωστόσο με την σπουδαία άμυνα του Σαλούστρου και την εκτελεστική δεινότητα του Γκρέι κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα καλύπτοντας μια διαφορά 20 πόντων (!). Ωστόσο, ο Τζέφερσον με τρίποντο μαχαιριά 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε την χαριστική βολή στην ελληνική ομάδα και χάρισε την νίκη στους Γάλλους.

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε το Περιστέρι την αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν από νωρίς σε ρόλο οδηγού αποκτώντας προβάδισμα 7 πόντων με τρίποντο του Γουέινραϊτ (2-9). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις με τον Τζόουνς μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τους Πέτεγουεϊ και Βασιλόπουλο να ολοκληρώνουν ένα σερί 9-0 για το Περιστέρι που πήγε με βραχεία κεφαλή στο φινάλε του δεκαλέπτου (18-17).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν συνεχόμενα τρίποντα και τους; φιλοξενούμενους να παίρνουν αέρα πέντε πόντων με τον Γουέινραϊτ στο 14’ (29-34). Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα τους, το οποίο έφτασε τους 10 πόντους με νέο τρίποντου του Ουέινράιτ (31-41), ενάμισι λεπτό πριν το ημίχρονο, με την διαφορά να μένει ίδια μέχρι την ανάπαυλα (33-43).

¨Όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι ξεκίνησαν και την επανάληψη οι Γάλλοι και κατάφεραν με συνεχόμενα τρίποντα να εκτοξεύσουν την διαφορά στους 20 πόντους με ένα επιμέρους 12-2 στο πρώτο τρίλεπτο (35-55). Το Περιστέρι ξεκίνησε την αντεπίθεση του μέσα από την ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα με την είσοδο του Σαλούστρου στο παρκέ, και αργά και σταθερά με τους Γκρέι και Κρόκετ κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (58-64).

Το Περιστέρι κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι στο καλάθι με πόντους στο τρανζίσιον από Χάροου και Κρόκετ μετά από δύο λεπτά στην τέταρτη περίοδο (62-64). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με την διαφορά να μην περνάει ποτέ την μία κατοχή.  To Περιστέρι κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά στο τελευταίο λεπτό να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο του Γκρέι (76-76). Στην συνέχεια το Περιστέρι έβγαλε μεν την επόμενη άμυνα, ωστόσο έχασε το ριμπάουντ, με τον Τζέφερσον να δίνει την χαριστική βολή για την ελληνική ομάδα με τρίποντο-μαχαιριά (76-79), με τον Χάροου να χάνει το τρίποντο που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-43, 58-64, 76-79

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μπουρούσης 2, Γκρέι 18 (3/7 τρίποντα, 4 ασίστ), Χάροου 13 (6 ασίστ), Μάντζαρης 2 (3 ασίστ, 5 λάθη), Βασιλόπουλος 12 (2), Κρόκετ 12 (2), Τζόουνς 13 (12 ριμπάουντ), ΜακΛιν (0/3 σουτ), Πέτεγουεϊ 2, Σαλούστρος 2.

Στρασμπουρ (Τουόβι): Μπόχατσικ 7 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Κόλσον 20 (3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 λάθη), Λάνσντοουν 12 (1), Μέιγ 4, Γουέινραϊτ 18 (4/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Καβαλιέρ 5, Ιζούντου 4 (6 ριμπάουντ), Τζέφερσον 9 (2/8 τρίποντα).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…