Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ – Άρης 75-64: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του ο Λυκογιάννης

ΠΑΟΚ – Άρης 75-64: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του ο Λυκογιάννης

Tsalbouris paok aris

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού επικράτησε με 75-64 επί του Άρη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Άρης Λυκογιάννης ξεκίνησε με το δεξί την θητεία του στον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος με τρομερή εμφάνιση του Γιώργου Τσαλμπούρη καθάρισε από το ημίχρονο το παιχνίδι.

Ο νεαρός ψηλός είχε 22 πόντους, με την συμβολή του να είναι καθοριστική στην επικράτηση της ομάδας του, με τον Γκρίφιν και να ακολουθεί με 12 και πόντους. Από πλευράς Άρη ξεχώρισαν οι Κουζέλογλου και Κόζι με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα χάρη στα δύο τρίποντα του Γκριφιν και το καλάθι του Λοβ (11-10).  Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθούν με 7 πόντους με τρίποντο του Τσάλμερς (13-20), με τους γηπεδούχους να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο του Τσαλμπούρη (24-24), και να περνούν μπροστά με βόμβα του Παπαντωνίου στο φινάλε του δεκαλέπτου (27-24).

O Δικέφαλος του Βορρά παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην δεύτερη περίοδο και με πρωταγωνιστή των Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος είχε 15 πόντους στο ημίχρονο  κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά μέχρι και στους 15 (43-28). Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους και κατάφεραν με τον Ντραγκίσεβιτς να μειώσουν για το 47-35 του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους γηπεδούχους να διατηρούν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα σε ένα φτωχό από πλευράς σκοραρίσματος πρώτο μισό του τρίτο δεκάλεπτο (52-37). H ομάδα του Άρη Λυκογιάννη με όπλο την πολύ καλή της άμυνα κατάφερε να ανεβάσει και άλλο την διαφορά με τρίποντο του Γκρίφιν (62-46), σκορ που έμεινε ίδιο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο με βολές του Γκρίφιν η διαφορά έφτασε μέχρι τους 19 πόντους, με τον Ντεκόζι να μειώνει με όμορφο κάρφωμα (65-48). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Άρη να μειώνει μεν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (71-62) με βολές του Κουζέλογλου, να μην μπορεί ωστόσο να φτάσει στην ολική ανατροπή με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 75-64.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-35, 63-46, 75-64

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…