Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Περιστέρι 76-57: Νίκη με εξαιρετική άμυνα

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 76-57: Νίκη με εξαιρετική άμυνα

foster panathinaikos peristeri

Ακόμη μία νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε του Περιστερίου με 76-57. Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν καταιγιστικοί αι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έπεζε καλή άμυνα στα πρώτα λεπτά, αλλά το Περιστέρι έβρισκε τις λύσεις στο τέλος του χρόνου να πετυχαίνει καλάθι (2-5). Οι «πράσινοι» στην επίθεση ήταν νευρικοί και γρήγορα έκαναν 2 λάθη (2 φορές χρεώθηκαν με βήματα). Οι γηπεδούχοι στην αρχή χτύπαγαν μέσα στη ρακέτα και ο Γιώργος Παπαγιάννη έτασε γρήγορα τους έξι πόντους (10-5).

Το Περιστέρι, όμως, σταδιακά ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε με σερί 8-0 να φέρει τούμπα το ματς (10-13). Ο Βόβορας έριξε στο παρκέ τον Νέντοβιτς και αμέσως ο Σέρβος άρχισε να πυροβολεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου (13-13). To πρώτο δεκάλεπτο έμεινε σε χαμηλά επίπεδα με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (13-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπεν Μπέντιλ βγήκε μπροστά και με συνεχόμενους πόντους έδωσε πολύτιμες λύσεις στους γηπεδούχους (20-18). Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός και η άμυνα του Περιστερίου δεν μπορούσε να τον σταματήσει (25-20). Στην αντίπερα όχθη, όμως, οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν το έβαζαν κα΄τω και με τρίποντο του Μπουρούση έμειναν κοντά στο σορ (25-23).

Τη σκυτάλη από τον Μπέντιλ πήρε ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος μπήκε στο παρκέ αι με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα από το Περιστέρι (29-23). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη «κόλλησαν» στην επίθεση και έμεινε χωρίς καλάθι για τρία λεπτά. Αντίθετα, οι πράσινοι πετύχαιναν το ένα καλάθι μετά το άλλο και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 πόντους (34-23). Το Περιστέρι δεν το έβαλε κάτ και βρήκε τον τρόπο να μπει ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και μείωσαν σε 36-31 με επί μέρους σκορ 8-2.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά το Περιστέρι δεν του επέτρεπε να ξεφύγει (44-37). Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι και δεν επέτρεπαν στους αντιπαλους τους να πλησιάσουν περισσότερο (48-40). Οι «πράσινοι» κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα τους και με πρωταγωνιστή τον Φόστερ έτασαν τη διαφορά στους 11 (53-42). Ο Μακ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε αέρα 14 πόντων στην ομάδα του με ένα μεγάλο τρίποντο (56-42).

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το χέρι του από την περιφέρεια και με ακόμη ένα τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 (59-42). Το Περιστέρι αντίθετα, αν και βρήκε ελεύερα τρίποντα, δεν μπορούσε να σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός είχε καθαρίσει το παιχνίδι από τα μέσα του δεκαλέπτου (71-50). Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και τελικά το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 76-57.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 36-31, 56-42, 76-57

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…