Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο Μπράντον Ντέιβις… αγαπάει με τον «δικό του» τρόπο τον Ολυμπιακό

Ο Μπράντον Ντέιβις… αγαπάει με τον «δικό του» τρόπο τον Ολυμπιακό

davies

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να δώσει «μάχη» στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα (08/12, 20:00) για το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμφίβολα έχει στο μυαλό του πώς να εξουδετερώσει ένα από τα μεγαλύτερα ατού των Ισπανών. Τον Μπράντον Ντέιβις.

Ο Αμερικανός σέντερ των Μπλαουγκράνα αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη και οι… πτήσεις σε κάθε παιχνίδι του είναι εντυπωσιακές πάνω από τη στεφάνη.

Η ελληνική ομάδα τον έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές, αρχής γενομένης από τη χρονιά 2017/18 όταν και ο Ντέιβις – ανακάλυψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους – αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις με την οποία έκανε… πράγματα και θαύματα στα παρκέ. Και σχεδόν πάντοτε ο 29χρονος άσος έβρισκε τον τρόπο να κάνει τη διαφορά κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Έσπασε» τα κοντέρ στα πλέι οφ του 2018, έστειλε την ομάδα του στο Final 4 και τον Ολυμπιακό… πίσω στην Ελλάδα

Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τότε στο «τιμόνι» του συλλόγου, οι Πειραιώτες είχαν μία εξαιρετική παρουσία στη κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας (2017/18) καθώς τερμάτισαν στη τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Αντίπαλος τους στα πλέι οφ για μια θέση στο Final 4 του Βελιγραδίου ήταν η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που βγήκε 6η.

Ο Ολυμπιακός έχοντας το πλεονέκτημα έδρας φάνταζε το ακλόνητο φαβορί, όμως δεν υπολόγιζε στον Ντέιβις ο οποίος ήταν αποφασισμένος να δώσει τη πρόκριση στην ομάδα του.

Οι 21 πόντοι που σκόραρε και τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε έδωσαν τη νίκη στους Λιθουανούς στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο παρόλο που εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν πήραν το ροζ φύλλο, έκανε και πάλι τη διαφορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 20 πόντους στην επίθεση και 18 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τη «χαριστική» του βολή φρόντισε να τη δώσει στο Κάουνας. 18 πόντοι στο τρίτο ματς και 9 στο τέταρτο με πολύπλευρη παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο άλλοτε σέντερ της Μονακό κυριάρχησε απέναντι στον Τζαμέλ ΜακΛίν, αλλά και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος ωστόσο αντιμετώπιζε θέμα τραυματισμού…

Ένα χρόνο μετά έκαμψε την αντίσταση του… Ουέμπερ

Ο Ολυμπιακός παίζει ματς «ζωής και θανάτου» στο ΣΕΦ απέναντι στη Ζαλγκίρις (29η αγωνιστική) για να πάρει τη νίκη και να «κλείσει» θέση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2018/19.

Το σύνολο του τότε κόουτς της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ είχε ένα μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον Μπριάντε Ουέμπερ, ο οποίος και ολοκλήρωσε το 40λεπτο με 26 πόντους κάνοντας κυριολεκτικά τα… πάντα στο παρκέ. Όμως ο Σάρας είχε «άσο στο μανίκι του». Και αυτός ήταν για ακόμα μια φορά, ο Μπράντον Ντέιβις που δεν είχε αντίπαλο, γράφοντας στη στατιστική του 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα για το πέρασμα των φιλοξενούμενων από το φαληρικό Στάδιο (72-68).

Ξανάσμιξε με τον Σάρας για να πετύχει όσα δεν έκανε στη Ζαλγκίρις

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ντέιβις με τη Ζαλγκίρις τον οδήγησαν στη Μπαρτσελόνα. Μπορεί τη πρώτη χρονιά να μη κατέκτησε κάτι με τους Μπλαουγκράνα (διεκόπη η Ευρωλίγκα και η Μπασκόνια κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα), όμως από τη νέα σεζόν έχει στο πλάι του τον «δάσκαλο» του, τον άνθρωπο που τον ανέδειξε και τον έκανε γνωστό σε όλα τα πλάτη της Γηραιάς Ηπείρου, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός κόουτς ανέλαβε τον σύλλογο της Βαρκελώνης με σκοπό να τον φέρει και πάλι στη κορυφή του ισπανικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σίγουρα το δίδυμο Ντέιβις – Σάρας σε παρκέ και πάγκο προσφέρει στους Καταλανούς «ασφάλεια».

Λίγοι είναι οι ψηλοί που έχουν σταματήσει τον γεννημένο στη Πενσυλβάνια της Φιλαδέλφεια σέντερ. Κάτι που θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ο Χασάν Μάρτιν, ο Οκτάβιους Έλις, ο Λιβιό Ζαν Σαρλ και όποιος άλλος «επιστρατευτεί» από τον κόουτς του Ολυμπιακού για να τον μαρκάρει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θανάσης Ρενδούμης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…