Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Μπουρούσης και τα ρεκόρ καριέρας Σπυρόπουλου και Παπαδάκη

Ο Μπουρούσης και τα ρεκόρ καριέρας Σπυρόπουλου και Παπαδάκη

bourousis peristeri lavrio

Ο Γιάννης Μπουρούσης επέστρεψε στη Stoiximan Basket League και όπως είχε προαναγγείλει το esake.gr, θα συνδυάσει την επάνοδο του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με ξεχωριστά επιτεύγματα. Τρία τέτοια σημείωσε στον χθεσινό αγώνα του Περιστερίου με τη Λάρισα Bread Factory. Σημαντικότερο ήταν αυτό της ανάδειξης του σε τέταρτο αμυντικό ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο διεθνής σέντερ είχε χθες πέντε αμυντικά ριμπάουντ, έφτασε τα 1.236 στην κατηγορία και ξεπέρασε κατά τρία τον Γιώργο Σιγάλα για να βρεθεί στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας. Η τρίτη όμως είναι μακριά, αφού σε αυτήν βρίσκεται ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με 1.429.

Ακόμη με τους 15 πόντους που είχε, ο Μπουρούσης ανέβηκε στην 39η θέση των σκόρερ της κατηγορίας προσπερνώντας τον Κώστα Βασιλειάδη που έχει 2.621.

Τέλος, έχοντας 1/4 τρίποντα έφτασε τα 100 εύστοχα σε 301 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Έχει 100/317 (31,54%).

Κατά τα άλλα…

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έφτασε τα 1.540 και τον Δημήτρη Παπανικολάου στη 12η θέση της ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Η πρώτη εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη με τη φανέλα του Περιστερίου από τις 30 Απριλίου 2011 (Περιστέρι-Παναθηναϊκός 72-74 για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2011), ήταν η 293η του στη Stoiximan Basket League και με αυτήν μπήκε στην 50άδα της, φτάνοντας τον Νίκο Αγγελόπουλο. Ο διεθνής γκαρντ με τους 12 πόντους που σημείωσε παράλληλα, ξεπέρασε τους 1.700 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Ο Στίβεν Γκρέι έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου στη Stoiximan Basket League που έφτασε τους 800 πόντους.

*Το Περιστέρι σημείωσε 28 πόντους από τη γραμμή του φάουλ, επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 27 εύστοχες βολές που είχαν η ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική και χθες ο Κολοσσός H Hotels στα παιχνίδια τους με τον ΠΑΟΚ.

Ρεκόρ καριέρας για Σπυρόπουλο και Παπαδάκη

Η Λάρισα Bread Factory πήρε μεγάλη βοήθεια από τους Έλληνες παίκτες της στο χθεσινό παιχνίδι. Δύο από αυτούς μάλιστα έφτασαν σε ρεκόρ καριέρας.

*Ο Τάσος Σπυρόπουλος είχε επτά πόντους στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του αλλά χθες σημείωσε 14 που είναι η κορυφαία επίδοση των 47 εμφανίσεων του στη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν οι 11 που είχε στην 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15 με τον Πανιώνιο σε ματς απέναντι στη Νέα Κηφισιά.

*Ρεκόρ καριέρας και για τον Κώστα Παπαδάκη που μοίρασε επτά ασίστ, δύο περισσότερες από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Είχε πέντε ασίστ ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2016-17 κόντρα στον Προμηθέα και δύο φορές φέτος με τη Λάρισα Bread Factory στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

*Για δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες -μετά το ματς της Τετάρτης με τον Άρη- και τρίτη συνολικά στο Πρωτάθλημα, ο Τζέιμς Ουέμπ έφτασε σε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έτσι είναι πλέον πρώτος στη σχετική λίστα προσπερνώντας τον Βασίλη Καββαδά που έχει δύο.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η Λάρισα Bread Factory είχε για πρώτη φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αντίποδα έμεινε για τρίτη φορά χωρίς τάπα, μετά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …