Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels O… κατοστάρης Κολοσσός και το “διπλό” επίτευγμα του Ζάρα

O… κατοστάρης Κολοσσός και το “διπλό” επίτευγμα του Ζάρα

kolossos larisa

Η ευρεία νίκη του Κολοσσού επί της Λάρισας ήταν η δεύτερη στην φετινή Basket League, ωστόσο ήταν και η 100η της ομάδας της Ρόδου εντός έδρας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, στην αναμέτρηση έσπασε το φράγμα των 300 σε δύο κατηγορίες ο Θοδωρής Ζάρας, σε συμμετοχές και εύστοχα τρίποντα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Κολοσσός H Hotels πανηγύρισε χθες τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Stoiximan Basket League επικρατώντας της Λάρισας Bread Factory. Ήταν όμως κάτι περισσότερο από αυτό. Ο Κολοσσός H Hotels έφτασε τις 100 νίκες κανονικής περιόδου ως γηπεδούχος στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και σε σύνολο 181 αγώνων σε αυτό το κομμάτι του.

Επιπρόσθετα η χθεσινή νίκη ήταν συνολικά η 150ή της ομάδας της Ρόδου για την κανονική περίοδο σε σύνολο 362 αγώνων της στην κατηγορία.

Σημαντική παράμετρος της εμφάνισης του Κολοσσού H Hotels ήταν η επιθετική πολυφωνία. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της φετινής σεζόν. Τέσσερις φορές είχε την ίδια επίδοση η ΑΕΚ, δύο ο Ιωνικός Hellenic Coin και μία ο ΠΑΟΚ.

Διπλά «300άρης» ο Ζάρας

Το χθεσινό ματς ήταν ξεχωριστό και για τον Θόδωρο Ζάρα αφού ήταν το 300ό του στη Stoiximan Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο πριν από 12 χρόνια, στις 26 Νοεμβρίου 2008. Ο Ζάρας έγινε ο 46ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τις 300 συμμετοχές.

Ακόμη ο έμπειρος γκαρντ, έχοντας 2/3 τρίποντα απέναντι στη Λάρισα Bread Factory ξεπέρασε τα 300 εύστοχα στην κατηγορία. Μετράει πλέον 301/825 (36,48%).

Επιπλέον σε ατομικό επίπεδο για τους νικητές…

*Με την 58η εμφάνιση του με τη φανέλα του Κολοσσού H Hotels, ο Σωτήρης Μπιλλής έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Τομ Λίντεν που είχε 57 συμμετοχές στη διετία 2014-16.

*Με τους τέσσερις πόντους που είχε χθες, ο Μιχάλης Λιάπης έφτασε τους 100 σε 111 εμφανίσεις στην κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…