Κεντρική NBA Ο Γιοκουμπάιτις είναι ο επόμενος ευρωπαίος του ΝΒΑ

Ο Γιοκουμπάιτις είναι ο επόμενος ευρωπαίος του ΝΒΑ

zalgiris11

Η πολύ πειστική εμφάνιση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό εξηγεί για ακόμα μια φορά τον λόγο που ο Λιθουανός σε λίγα χρόνια θα παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Αποφάσισε να αφοσιωθεί στη Ζαλγκίρις (για φέτος)

Παρόλο που είχε δηλώσει συμμετοχή στη φετινή διαδικασία του draft του ΝΒΑ, ο 20χρονος πήρε την απόφαση να μην διεκδικήσει το όνειρο του από φέτος αλλά να το αφήσει για τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διαδικασία.

Η επιλογή του μέχρι στιγμής κρίνεται σωστή. Ο Μάρτιν Σίλερ τον έχει στα βασικά του πλάνα, μπορεί να μην είναι starter στα παιχνίδια που δίνει η ομάδα του Κάουνας στην Ευρωλίγκα, αλλά αγωνίζεται περίπου 22 λεπτά ανά ματς με αποτέλεσμα να αποκτάει περισσότερες εμπειρίες και γενικότερα παιχνίδι με το παιχνίδι να «ψήνεται» ακόμα περισσότερο για το κορυφαίο επίπεδο.

«Τελείωσε» τους Πράσινους με 10 πόντους

Μπορεί η Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ να είχε το μομέντουμ σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο Γιοκουμπάιτις είναι εκείνος που έδωσε τη χαριστική βολή στο σύνολο του Γιώργου Βόβορα που δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Ο Γιώργος Παπαγιάννης κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει αρκετές στιγμές και ο άσος των Λιθουανών τον νικούσε. Κάτι που έκανε και με άλλους παίκτες του Τριφυλλιού, ενώ δεν δίστασε να ξεμαρκαριστεί για να εκτελεί από τις γωνίες και από τα 6.75 μέτρα.

Συνολικά πέτυχε στο παιχνίδι 10 πόντους, οι οποίοι και ήταν πολύτιμοι για τη Ζαλγκίρις που έφυγε νικήτρια από το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Δεν γλύτωσε ούτε ο Ολυμπιακός

Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα για Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές από τον Πειραιά. Καταλύτης ήταν για ακόμα μια φορά ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά, αλλά σκόραρε 12 πόντους που ήταν πολύτιμοι για την ομάδα του Μάρτιν Σίλερ, ο οποίος μετά τη λήξη της αναμέτρησης στάθηκε στη προσφορά του.

«Παλέψαμε, δεν παρατήσαμε το ματς, κρατήσαμε το σκορ σε χαμηλό επίπεδο στην τέταρτη περίοδο. Θέλω να σταθώ στον Γιοκουμπάιτις, ήταν ο παίκτης – κλειδί για τη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πρότυπο τον Διαμαντίδη θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις έχει εξηγήσει στο παρελθόν πως ο αγαπημένος του ευρωπαίος παίκτης είναι ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική μας ομάδα, Δημήτρης Διαμαντίδης.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία με τον παλαίμαχο Έλληνα άσο στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι μνηστήρες από το ΝΒΑ αναμένεται να αυξηθούν, ενώ μένει να φανεί αν θα έχει την ίδια σταθερότητα και στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο είναι φανερό πως πρόκειται για ένα «χρυσό» ταλέντο που έχει βγει από τις τάξεις της Ζαλγκίρις, η οποία και σίγουρα θα δεχτεί με μεγάλη χαρά τα «κέρδη» από την αγωνιστική του άνοδο, είτε είναι μόνο αυτά που θα κάνει στο παρκέ μέσα στη σεζόν ή ακόμα και το οικονομικό όφελος που μπορεί να έχει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θανάσης Ρενδούμης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…