Κεντρική Basket League Άρης Ο Άρης δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία

Ο Άρης δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία

diaitisia

Αδικήθηκε ο Άρης στον αγώνα με τον Κολοσσό; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: 100%. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε δικαίωμα να φωνάξει, όμως ο Άρης ΔΕΝ μπορεί να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Κανείς δεν τον έχει αδικήσει περισσότερο, από εκείνους που τον διοικούν κι εξηγώ ευθύς αμέσως τι εννοώ…

Στην ψηφοφορία για τις αλλαγές στη διαιτησία, το σκορ ήταν 13-1. Ως εκ τούτου ο Άρης, όπως κι οι υπόλοιποι, υποστήριξαν ότι καλώς έχουν τα πράγματα στον χώρο της διαιτησίας. Όταν ο Ολυμπιακός σήκωσε τη σημαία της επανάστασης και κάλεσε τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν, εκτιμήθηκε από την πλευρά (και) του Άρη ότι δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες.

Σε μια μνημειώδη προσπάθεια αποπροσανατολισμού, η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ εξήγγειλε ανοιχτή συζήτηση για τη διαιτησία, μόνο που δεν ακούστηκε κιχ. Πέρασε ο χρόνος και ξεχάστηκαν όλα. Λες και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, λες και τόσα χρόνια όλα είναι καλώς καμωμένα. Ως εκ τούτου κι η δεύτερη φορά, που είχαν δικαίωμα να τρίψουν το λυχνάρι, πήγε στράφι.

Σαν να μην φτάνει αυτό, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του στον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο φίλος (και το εννοώ) Χάρης, τάχθηκε υπέρ του ανθρώπου, ο οποίος έχει κάνει υπερπροσπάθεια να εξαφανίσει από τον μπασκετικό χάρτη τον Νίκο Γκάλη, την απόλυτη σημαία του Άρη, τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ελληνικής αθλητικής ιστορίας.

Σε αυτόν τον άνθρωπο, τώρα που βρίσκεται στη δύση κι η πτώση είναι θέμα χρόνου, έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας ο πρώην συμπαίκτης του Νίκου Γκάλη. Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, την έκρηξη του καλού μου φίλου, Λευτέρη Αρβανίτη, ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει δώσει τα πάντα, για να κρατήσει ζωντανό τον «Αυτοκράτορα».

Αυτή δεν ήταν η ΚΕΔ, που θέλατε; Προς τι η… επίθεση προς τον Τανατζή και τον Κορομηλά, από τη στιγμή που οι ίδιοι επικυρώσατε την παρουσία τους; Προς τι οι φωνές, αφού οι διαιτητές είναι μια χαρά, σύμφωνα και με τη δική σας ψήφο; Ή μήπως τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία; Ή μήπως δεν ήταν (τυχαίο γεγονός) ο κ. Παναγιώτου ένας εξ αυτών για τους οποίους βγήκε στα κάγκελα ο Ολυμπιακός; Τώρα καταλάβατε ότι υπάρχει θέμα;

Ο Άρης μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, είχε πάντα μια ιδιαίτερη επίδραση στα του ελληνικού μπάσκετ, γι’ αυτό και για πολλά χρόνια ήταν απέναντι από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Από τη στιγμή που προσχώρησε στην αυλή του μίκρυνε, αλλά συνάμα έχασε και όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχε για να φωνάξει.

Κανονικά, αν σέβονταν την ιστορία του συλλόγου, όφειλαν οι παράγοντες του Άρη να συγχαρούν το διαιτητικό τρίο και την ΚΕΔ, που όρισε τους συγκεκριμένους διαιτητές. Κι αν υπήρχε και κάποιος που θα διαφωνούσε, ας έβγαινε η ανακοίνωση με σκορ… 13-1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …