Κεντρική Basket League Μεσολόγγι – Ηρακλής 68-71: Σωτήρας Χάνλαν

Μεσολόγγι – Ηρακλής 68-71: Σωτήρας Χάνλαν

mesologgi iraklis

Τεράστιο “διπλό” πήρε στο Αγρίνιο ο Ηρακλής, επικρατώντας με 71-68 επί του Μεσολογγίου, για την έκτη αγωνιστικής της Basket League. Ο Γηραιός παρά το γεγονός ότι έχασε – λόγω της απουσίας του Καββαδά – κατά κράτος την μάχη κάτω από την ρακέτα από τον Μπράουν (15 πόντους και 16 ριμπάουντ), κατάφερε με την ομόδική άμυνα του και το φοβερό τρίποντο μπροστά στα απλωμένα χέρια του Αμάρντι από τον Χάνλαν να φτάσει στην νίκη.

Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Ηρακλή να καταφέρνει να προηγηθεί με 5 πόντους χάρη σε τρίποντο του Σχίζα, και τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα με τον Αμάρντι (8-10). Ο Γηραιός συνέχισε να έχει το προβάδισμα χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει με την διαφορά να κυμαίνεται στις μία με δύο κατοχές. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου προηγήθηκε με τέσσερις πόντους στο φινάλε του δεκαλέπτου μετά από τρίποντο του Γουέμπ (13-17).

Στην δεύτερη περίοδο οι Κυανόλευκοι δημιούργησαν προβλήματα στην επίθεση του Μεσολογγίου με την άμυνα τους, και κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τους Γκιουζέλη και Χάτσερ (13-24). Ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο του αγώνα για το επόμενο πεντάλεπτο διατηρώντας την διαφορά στα ίδια επίπεδα (18-28) στα μισά του δεκαλέπτου.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν με πρωταγωνιστή τον Μοτσενίγο (2 τρίποντα) να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα τρέχοντας ένα σερί 10-0 (!). Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και τον Ηρακλή να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2 πόντους μετά από τρίποντο-μαχαιριά του Χάνλαν (33-35).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αγραβάνη, ο οποίος με 6 συνεχόμενους πόντους (1 τρίποντο και 3 βολές) έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 4 (39-35). Στην συνέχεια το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι με τους γηπεδούχους να διατηρούν για πολύ ώρα το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ξεφύγουν. Μάλιστα, ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε της περιόδου ο Γουιλ Χάτσερ έφερε την απόλυτη ισορροπία ισοφαρίζοντας από την γραμμή των βολών (47-47).

Ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Δημήτρη Βεργίνη να δίνει αέρα 7 πόντων στην ομάδα του (49-56) με εύστοχο τρίποντο αναγκάζοντας τον Ντίνο Καλαμπάκο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση περνώντας την μπάλα στον Μπράουν στο ζωγραφιστό, ωστόσο ο Βεργίνης ήταν καυτός και πέτυχε άλλα δύο τρίποντα διατηρώντας ασφάλεια τριών κατοχών στον Γηραιό (57-64).

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να εκμεταλλεύονται την απουσία του Καββαδά ακουμπώντας την μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου κέρδιζαν φάουλ και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο 2 λεπτά πριν το τέλος (63-64). Στην συνέχεια ακολούθησαν επικές μάχες με τον Χατζηνικόλα να βάζει μπροστά το Μεσολόγγι (65-64). Οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με βολές του Χάνλαν, με τον Τσαϊρέλη να αναγκάζει σε βήματα τον Μοτσενίγο, και έκαναν το +3. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με βολές, ωστόσο ο Χάνλαν με μια τρίποντη βόμβα στο φινάλε χάρισε την νίκη στον Ηρακλή (68-71).

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 33-35, 47-47, 68-71

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (Καλαμπάκος): Φέργκιουσον 2 (1/9 σουτ), Αγραβάνης 6 (1/8 σουτ), Μοτσενίγος 10 (2), Αμάρντι 11 (3/6 τρίποντα), Μπράουν 15 (6/10 δίποντα, 3/6 βολές, 16 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 6 (1), Ναούμης, Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 13 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μάθις 3 (1).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιάγκος): Σχίζας 5 (1), Μπόουλιν 3 (1/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Μουρ 3 (1), Ντάνιελ 2 (5 ριμπάουντ), Χάνλαν 14 (2/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές), Σαγκς 10 (2), Τσαϊρέλης 10, Βεργίνης 9 (3/7 τρίποντα), Γκιουζέλης 9 (1), Χάτσερ 6 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…