Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λυκογιάννης: “Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ”

Λυκογιάννης: “Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ”

likogiannis new

Ο προπονητής  του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε για τη μεγάλη νίκη επί του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, αλλά και τον στόχο του Δικεφάλου.

“Λόγω των ειδικών συνθήκων που επικρατούν με την πανδημία ήταν σαν να παίζαμε φιλικό παιχνίδι, αλλά λόγω του πάθους που υπήρχε και λόγω της σημασίας που ξέραμε ότι είχε πήραμε μία γεύση. Είναι πολύ σύντομο το διάστημα που είμαστε εδώ. Θέλαμε να διαχειριστούμε κατ’ αρχήν την ψυχολογία, γνωρίζαμε ότι δεν θέλει περαιτέρω πίεση στους παίκτες. Επικεντρωθήκαμε πώς θα τονώσουμε το ηθικό. Στο τέλος ήταν πανηγυρισμός που είχε να κάνει με την νίκη”, τόνισε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis.

Για την εμφάνιση του Τσαλμπούρη:

«Θεωρώ ότι υπήρχε αδυναμία στη θέση 4 στον Άρη. Αρκετές φάσεις κατέληξαν εκεί. Ο Γιώργος ήταν εύστοχος. Είναι ένα παιδί που έχει ταχύτητα, δεν είναι ο αργός παίκτης με ύψος 2.17. Του αρέσει περισσότερο να παίζει με πρόσωπο και λιγότερο στη ρακέτα με τις επαφές. Του ταιριάζει περισσότερο να αγωνίζεται στη θέση 4. Τον γνωρίζω και ήταν γρήγορη η προσαρμογή μας».

Για το υλικό που έχει στα χέρια του:

«Τα ρόστερ της ομάδας δεν καθορίζουν την εικόνα. Η χημεία την καθορίζει. Η χημεία φαίνεται από τον βαθμολογικό πίνακα. Πάντως η χημεία η απαιτούμενη δεν φαινόταν να υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Έχει συν και πλην το ρόστερ, όπως όλων των ομάδων. Το θέμα είναι πόσο καλά μπορείς να εκμεταλλευτείς τα θετικά στοιχεία και πόσο καλά θα καλύψεις τις αδυναμίες. Είμαι καινούργιος στην πόλη. Αυτό το παιχνίδι έχει μεγαλύτερη σημασία για όλους εσάς εδώ. Γνωρίζω πως αντιμετωπίζεται. Όλα τα παιχνίδια, βέβαια, έχουν την δική τους σημασία, εμείς το έχουμε ήδη ξεχάσει και σε πέντε ημέρες δεν θα το θυμάται κανείς. Η χρονιά κυλάει. Σιγά σιγά πρέπει να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις, πάμε για το επόμενο βήμα».

Για την πρόκληση που έχει μπροστά του στον πάγκο του ΠΑΟΚ:

«Είναι μία πρόκληση γιατί η ομάδα είναι μεγάλο μέγεθος. Αυτό καθορίζεται από την ιστορία και τους τίτλους. Απ’ αυτή την άποψη είναι πρόκληση. Ο καθρέφτης είναι το αγωνιστικό κομμάτι και η εικόνα που έχει η ομάδα στο γήπεδο. Αυτό θα καθορίσει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ σήμερα. Το Νο 1 στην ατζέντα μας είναι να βελτιώσουμε την αμυντική συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα σκριν. Σαν λίγκα πάντα μας χαρακτήριζε η αμυντική προσέγγιση και λιγότερο η ελευθερία του παιχνιδιού».

Για τον στόχο του Δικεφάλου:

«Είναι πολύ θετικές οι εντυπώσεις μου από τους ανθρώπους της διοίκησης, με καλωσόρισαν πολύ ζεστά. Γίνεται μία νέα προσπάθεια με στόχο την οικονομική εξυγίανση και κυλάει με πολύ καλύτερα δεδομένα απ’ ότι άλλες σεζόν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος αυτής της ομάδας. Το συμμάζεμα και η αξιοπιστία είναι από τους βασικούς στόχους και νομίζω ότι αυτό είναι και το σωστό. Αν υπάρχει αξιοπιστία είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί ο σύλλογος σε ένα καλύτερο μομέντουμ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…