Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λυκογιάννης: «Έχει θολωμένο μυαλό η ομάδα»

Λυκογιάννης: «Έχει θολωμένο μυαλό η ομάδα»

lykogiannis paok

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς κέρδισε στο ντέρμπι τον Άρη. Ο Έλληνας προπονητής μετά το ματς τόνισε ότι η νίκη πιστώνεται στους παίκτες του, ενώ ανέφερε ότι η ομάδα έχει θολωμένο μυαλό.

Αναλυτικά:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τη σημερινή νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστώνονται εξ’ολοκλήρου. Όσοι γνωρίζουν μπάσκετ, καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ μικρό, το χρονικό διάστημα των τριών ημερών για να μπορέσεις να αλλάξεις πράγματα σε μια ομάδα που χτίζεται από το καλοκαίρι.

Βάλαμε κάποια μικρά πράγματα, όσον αφορά την τακτική κι επικεντρωθήκαμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Στις βασικές οδηγίες, οι παίκτες ήταν συνεπείς. Στο αμυντικό κομμάτι, δείξαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, κυρίως στις μονομαχίες ένας εναντίον ενός, από τα προηγούμενα παιχνίδια, κρατώντας χαμηλά τον αντίπαλο.

Στην επίθεση, είχαμε καλές και κακές στιγμές. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις 17 ασίστ και τα 13 επιθετικά ριμπάουντ. Έδειξαν θέληση και ομαδικότητα. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον αριθμό των λαθών. Θεωρώ ότι στο τελευταίο πεντάλεπτο και από τη στιγμή που ήμασταν μπροστά με 19 πόντους κι έγινε η φασαρία, χάσαμε το μυαλό μας, αλλά δεν απειληθήκαμε ποτέ. Με ηρεμία στα δύο τελευταία λεπτά και με ένα μεγάλο σουτ από τον Τσαλμπούρη, αποκαταστάθηκε η εικόνα και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη».

Για το ροτέισον σήμερα και την εικόνα των παικτών:
«Γενικά η ομάδα, είναι αρκετά μπερδεμένη όσον αφορά τους ρόλους και το σημάδι στο επιθετικό κομμάτι. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι παίκτες στο ροτέισον σήμερα, έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι και την ενέργεια. Εκεί έπρεπε να εστιάσουμε σήμερα. Να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι φρέσκοι, ώστε να πιέσουμε τη μπάλα, να βγούμε πιο δυνατά στα σκριν, να βγάλουμε ενέργεια και να κρατήσουμε τον αντίπαλο χαμηλά. Ξέρουμε τις ικανότητες των παικτών και όσο θα γίνεται πιο ξεκάθαρη η εικόνα στο επιθετικό κομμάτι, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή όλων».

Για το σημερινό πλάνο και τη συνέχεια μετά από αυτήν τη νίκη:
«Η αντίδραση ήταν δεδομένη. Πρέπει να συνεχίσουμε να εμψυχώνουμε την ομάδα, να πιστεύουν οι παίκτες στις δυνατότητες τους, γιατί αυτό είναι το «Α» και το «Ω». Από εκεί και πέρα, να βελτιώνουμε πράγματα όσον αφορά την αμυντική μας συμπεριφορά και όσον αφορά το επιθετικό μας παιχνίδι, γύρω από τι ζητάμε και τι σημαδεύουμε. Έχουμε κάποια συν σαν ομάδα και κάποια μείον φυσικά. Το αρνητικό είναι ότι μεσούσης της περιόδου, οι αλλαγές θέλουν χρόνο και χρόνος δεν υπάρχει. Αυτή είναι όμως η δουλειά και εδώ είμαστε για να το διορθώσουμε».

Για το ψυχολογικό κομμάτι και αν τον προβληματίζει με την εικόνα που είχε στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα η ομάδα:
«Καταρχήν, θεωρώ ότι το παιχνίδι δε θα τελείωνε έτσι, αν δεν υπήρχε η διακοπή λόγω του επεισοδίου 5.30 λεπτά πριν το τέλος. Εκείνη την ώρα υπήρχε μία ροή, ήμασταν 19 πόντους μπροστά. Η φασαρία πάντα ευνοεί αυτόν που χάνει. Το ψυχολογικό, έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση των παικτών. Δεν είναι εύκολο, χτίζεται σταδιακά. Δε με προβληματίζει ότι ο Λοβ π.χ. δεν έπαιξε καλά ή ο Γκρίφιν».

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και την άμεση θετική απάντηση του:
«Για έναν επαγγελματία, πέρα από το κίνητρο της μεγάλης ομάδας, είναι και η συνέπεια. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει συνέπεια στα πάντα. Όταν υπάρχει αυτή η ασφάλεια, έρχεσαι σε ένα μεγάλο σωματείο, δεν έχεις να σκεφτείς κάτι…»

Για τη συνέχεια και το σημείο που δίνει μεγαλύτερη βάση:
«Πρέπει να αλλάξουμε την αμυντική μας συμπεριφορά. Η ομάδα ήταν πάρα πολύ μπερδεμένη στο τι κάνει. Η ομάδα είναι προπονημένη, δεν υπάρχουν θέματα φυσικής κατάστασης. Δεν είναι πολύ ξεκάθαρη η στόχευση και στο μπροστά κομμάτι του παιχνιδιού και στο πίσω. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας, ειδικά σε αυτήν τη χρονική στιγμή. Πρέπει να απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα. Η ομάδα έχει θολωμένο μυαλό, πρέπει να τη βοηθήσουμε να το ξεδιαλύνει».

Για τη διαφορετική εικόνα που είδε ως προπονητής σήμερα:
«Με ενδιέφερε η αμυντική αντίδραση. Η ομάδα δεχόταν πολλούς πόντους. Το παθητικό πρέπει να πέσει. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα. Ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη η αντίδραση αυτή. Στο πίσω κομμάτι σήμερα, είχαμε πολύ διαφορετική εικόνα. Μπροστά κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Φάνηκε στο τέλος όμως ότι δεν είχαμε ηρεμία. Αυτά θέλουν προπόνηση, δουλειά, κουβέντα. Έχουμε παιδιά που παίζουν πρώτη φορά στην ελληνική λίγκα. Δεν ξέρουν τι συμβαίνει σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι το πρωτάθλημα των προπονητών, όχι των παικτών. Υπάρχει τακτική και στόχευση, όλες οι ομάδες κάνουν κάτι για κάποιο λόγο».

Για την ενέργεια Παπαντωνίου και Μήτρου-Λονγκ:
«Ήταν καθαρά θέμα μέρας αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λοβ μπορεί να παίξει άμυνα. Ο Μήτρου-Λονγκ, άλλαξε το ρυθμό γιατί πίεσε πολύ τη μπάλα. Ο Νώντας επίσης στην αρχή, ήταν πολύ ενεργητικός. Το ζητούμενο είναι να παίζει όλη η ομάδα άμυνα και να υπάρχει πάντα διάθεση ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην επίθεση. Ο Αρης έριξε τη διαφορά, αλλά την ανεβάσαμε ξανά γιατί δε δεχτήκαμε πόντους στην άμυνα μας».

Για τον Μπιτς:
«Είναι ένα παιδί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει να αισθάνεται ότι τον πιστεύεις και να τον ενισχύεις όταν είναι άστοχος γιατί ειναι σουτέρ. Μια μέρα θα βάλει πέντε και την άλλη τίποτα. Προς στιγμήν, κοιτάμε την ομάδα που έχουμε. Αγαπάμε την ομάδα που έχουμε και από εκεί και πέρα, σταδιακά θα τη διαβάσουμε κι αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι για το καλό της, φυσικά και θα το κάνουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…