Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Λινού: Αργεί η ανοσία της αγέλης, μετά το καλοκαίρι έρχεται η «ελευθερία»

Λινού: Αργεί η ανοσία της αγέλης, μετά το καλοκαίρι έρχεται η «ελευθερία»

Κορωνοϊός

Περίπου στα μέσα φθινοπώρου θα έχουμε την ανοσία της αγέλης, εφ’όσον όλα πάνε καλά» είναι η εκτίμηση της κυρίας Λινού.

Η κυρία Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα Τρίτη 29/12, για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς και για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τον εφιάλτη της πανδημίας.

«Οι παρενέργειες του εμβολίου συνήθως επικεντρώνονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ τους πρώτους δύο μήνες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. Σημείωσε πως πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πολίτες και να ξεπεράσουμε το 60% του πληθυσμού πριν φτάσουμε σε ανοσία της αγέλης. Καθώς το εμβόλιο αυτή τη στιγμή χορηγείται σε δύο δόσεις, η κυρία Λινού υπογράμμισε πως «Σε μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση επιτυγχάνεται η ανοσία».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν μακροχρόνιες παρενέργειες στον εμβολιασμό είπε πως οι παρενέργειες συνήθως εμφανίζονται την πρώτη εβδομάδα ή το πολύ σε δύο μήνες από την χορήγηση του εμβολίου. Παρ’ όλα αυτά δεν απέκλεισε την πιθανότητα «μακροχρόνια να υπάρξει κάτι» μιλώντας για μετά από 20-30 χρόνια.

Συνέχισε βέβαια αναφέροντας πως δεν μπορεί να συγκριθεί το ρίσκο του εμβολιασμού σε σχέση με την ανταμοιβή, αφού η πιθανότητα κάποιος να χάσει τη ζωή του τώρα από τον κορονοϊό είναι πολύ υψηλή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…