Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Λαύριο – Μεσολόγγι 87-70: Εύκολη νίκη για τους γηπεδούχους

Λαύριο – Μεσολόγγι 87-70: Εύκολη νίκη για τους γηπεδούχους

son evans lavrio mesologgi

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε το Λαύριο, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Μεσολογγίου με 87-70. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου παρατάχθηκε χωρίς τον Γιάννη Αγραβάνη, ενώ στην τελευταία περίοδο δεν αγωνίστηκε ο Ντεβόντε Γκριν, που αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στο ξεκίνημα και το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα (7-4). Ο Σον Έβανς για το Λαύριο έκανε ότι ήθελε μέσα στη ρακέτα και πέτυχε και τους εφτά πρώτους πόντους της ομάδας του. Οι παίκτες του Μεσολογγίου ήταν αρκετά νευρικοί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο (11-7).

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου και κρατούσαν σταθερά τα ηνία του σκορ (20-14). Στο φινάλε, όμως, της περιόδου κατέρρευσαν. Το Μεσολόγγι με αιχμή του δόρατος τον Ντεβόντε Γκριν (12 πόντοι) έφερε τούμπα το ματς με σερί 8-0 (20-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδες έδωσαν ένα γρήγορο ρυθμό και εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στο σκορ (27-28). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (36-33). Οι γηπεδούχοι σταδιακά ανέβαζαν την απόδοση τους και κατάφεραν στο τέλος του ημιχρόνου να προηγηθεί με εννιά πόντους (47-38).

Το Μεσολόγγι στο δεύτερο μέρος συνέχισε να έχει προβλήματα στην επίθεση και μετά από πέντε λεπτά είχε σημειώσει μόλις έναν πόντο (53-39). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν τα παράτησαν. Ο Ντίνος Καλαμπάκος κατάφερε να ξυπνήσει τους παίκτες του κι αυτοί έτρεξαν ένα μεγάλο σερί και επέστρεψαν στη διεκδίκηση του ματς (56-50). Ο Ντεβόντε Γκριν, που ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενουμένων μέχρι εκείνο το σημείο, έκανε δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και αποβλήθηκε. Παράλληλα, το Λαύριο το εκμεταλλεύτηκε έτρεξε ένα μικρό σερί και ανέκτησε τη διψήφια διαφορά του (62-50).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε τον έλεγχο και στο τέταρτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε ακόμη και με 15 πόντους (65-50). Το Μεσολόγγι προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά ήταν φανερές οι απουσίες του Γκριν και του Αγραβάνη, καθώς δυσκολευόταν να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι (74-59). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και το Λαύριο πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη με 87-70.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 47-38, 62-50, 87-70
Λαύριο (Σερέλης): Κάρτερ 9 (1), Έβανς 15, Μουράτος 9 (2), Ντιαλό 9, Ντέιβις 23 (3), Κόζι 8 (2), Σάβατζ 3 (1), Ερμίδης, Σταματογιάννης, Γερομιχαλός 7 (1), Βουλγαρόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος 4
Μεσολόγγι (Καλαμπάκος): Γκριν 19 (2), Φέργκιουσον 3 (1), Μοτσενίγκος, Αρμάντι 2, Μπράουν 6, Λάνγκφορντ 13, Χονδρογιάννης, Ναούμης 3 (1), Σαχπατζίδης 16, Χατζηνικόλας 8 (2), Γραβάς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…