Κεντρική Basket League Λαύριο – ΑΕΚ 78-70: Ποιος Μορέιρα, εδώ είναι Λαύριο!

Λαύριο – ΑΕΚ 78-70: Ποιος Μορέιρα, εδώ είναι Λαύριο!

lavrio aek

Τέλος στο τεράστιο αήττητο σερί της ΑΕΚ στην Basket League έβαλε το Λαύριο, το οποίο επικράτησε με 78-70 των Κιτρινόμαυρων, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, φτάνοντας τις πέντε σερί νίκες.  Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, βρήκε απαντήσεις στον τρομερό Μορέιρα (30π. και 8 ρ.) και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη.

Πολύ καλά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν με πέντε πόντους μετά από πέντε λεπτά αγώνα (11-6). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα μγια όλη την πρώτη περίοδο και κατάφεραν να προηγηθούν με 7 τρία λεπτά πριν το τέλος (15-8). Το Λαύριο διατήρησε τα ηνία του αγώνα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου στο οποίο προηγούταν με 7 (20-13).

H AEK με ένα 7-0 σερί στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με το Λαύριο να αντιδρά και με δικό του 5-0 να παίρνει εκ νέου διαφορά 5 πόντων (25-20). Η ΑΕΚ είχε μοναδική απειλή τον Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο έχοντας πόντους, με τον Κογκολέζο να βάζει μπροστά την ομάδα του (29-30) δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.To Λαύριο απάντησε με τους Κάρτερ και Μουράτο (34-33) και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 3 πόντους (38-35).

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στο σκοράρισμα και τους γηπεδούχου να διατηρούν τα ηνία του αγώνα και να καταφέρνουν να προηγηθούν με 7 τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (51-44). Το Λαύριο συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, όπου είχε προβάδισμα 4 πόντων (58-54).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη διατήρισε το προβάδισμά της στα πρώτα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου, όπου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, κατάφεραν να προηγηθούν με 7 πεντέμισι πελτά πριν το τέλος (64-57), με την ΑΕΚ να μειώνει με βολές του Μορέιρα (66-60). Το Λαύριο διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος φτάνοντας στην νίκη με το τελικό 78-70.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-35, 58-54, 78-70

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…