Κεντρική Basket League Κολοσσός – Λάρισα 90-64: Έστησαν πάρτι οι Ροδίτες

Κολοσσός – Λάρισα 90-64: Έστησαν πάρτι οι Ροδίτες

kolossos larisa

Την δεύτερη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Κολοσσός επικρατώντας σχετικά εύκολα επί της Λάρισας με 90-64, για την έκτη αγωνιστική της Basket League. Οι Ροδίτες ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με τους Καντέρ και Άρτις να ξεχωρίζουν με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

O Άρτις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα στο ξεκίνημα του καθώς με δύο συνεχόμενα δικά του τρίποντα οι Ροδίτες πήραν αέρα 8 πόντων μετά από μόλις τρία λεπτά αγώνα (13-5), με τον Καντέρ να κάνει το +10 για την ομάδα του λίγο αργότερα (15-5).

Οι φιλοξενούμενοι με ένα μικρό 6-0 σερί κατάφεραν να μειώσουν στους τέσσερις (15-11), ωστόσο ο Κολοσσός αντέδρασε άμεσα με τους Γκόινς και Ζάρα ανεβάζοντας την διαφορά πάλι πάνω από τους 10 πόντους (22-11). Μάλιστα Γκόινς και Καντέρ κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά στους 15 πόντους (27-12) ΜΕ τους Θεσσαλούς να μειώνουν με τρίποντο του Μπράουν στο 27-15 του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν σκορ μέσα από το ζωγραφιστό και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο οι Θεσσαλοί απαντούσαν με τρίποντα και κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά, η οποία μειώθηκε στα μισά (33-27). Ο Κολοσσός δεν επέτρεψε περαιτέρω μείωση του σκορ, και πήρε πάλι διψήφιο προβάδισμα με τρίποντα των Γκόινς και Ζάρα (39-27), για να μειώσουν οι Γουέμπ και Ρας με εύστοχα δίποντα (39-31).

Για τα επόμενα τρία λεπτά οι δύο ομάδες σκόραραν μόνο από βολές, με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα, με την Λάρισα να βρίσκει πέντε αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό ψαλιδίζοντας την διαφορά στους πέντε πόντους (45-40).

Ότι έχτισε η Λάρισα στο φινάλε του ημιχρόνου το έχασε πολύ γρήγορα στην επανάληψη με τους Άντριτς και Καντέρ να ανεβάζουν πάλι την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (50-40). Το προβάδισμα των γηπεδούχων διατηρήθηκε κοντά στους δέκα πόντους για αρκετή ώρα, ωστόσο στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου με συνεχόμενα καλάθια του Χάνας η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι τους 14 πόντους (61-47). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι το απόλυτο αφεντικό στην τρίτη περίοδο, η οποία έκλεισε με ένασ επιμέρους 22-11, με τους Ροδίτες να έχουν προβάδισμα 15 πόντων (66-51).

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να διευρύνουν κι’ άλλο την διαφορά φτάνοντας σε μια πολύ άνετη νίκη με το τελικό 90-64.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 45-40, 66-51, 90-64

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…