Κεντρική NBA Κέβιν Ντουράντ: Η επιστροφή! (vids)
NBA

Κέβιν Ντουράντ: Η επιστροφή! (vids)

kevin durant nets debut

Η αυλαία στο ΝΒΑ για την σεζόν 2020-21 άνοιξε και επίσημα (22/12) και ανάμεσα στα αρκετά ενδιαφέροντα της είναι δίχως αμφιβολία η επιστροφή του Κέβιν Ντουράντ στην δράση μετά από παραπάνω από ένα χρόνο απουσίας, και έχοντας υποστεί τον πιο σοβαρό τραυματισμό στο μπάσκετ που είναι η ρήξη αχειλιού τένοντα.

Όταν ο KD με δική του απόφαση επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στο game 5 στην σειρά με τους Ρόκετς το 2019, ώστε να προσπαθήσει να δώσει το κάτι παραπάνω στους Ουόριορς στην προσπάθεια τους να κάνουν το three-peat στο ΝΒΑ κόντρα στον Καουάι Λέοναρντ και την παρέα του και έπεσε στο παρκέ πιάνοντας τον αχίλλειο, σόκαρε όλο τον μπασκετικό κόσμο.


Παρά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, το Μπρούκλιν αποφάσισε να επενδύσει πάνω του, ευελπιστώντας ότι στην επιστροφή του δεν θα έχει επηρεαστεί πολύ το παιχνίδι του. Εδώ να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους τραυματισμοί δεν είναι λίγες οι φορές που παίκτες με τον συγκεκριμένο τραυματισμό εμφανίζονται με πολύ μειωμένη απόδοση στην επιστροφή τους.

Ωστόσο, μετά το σοκ, και την…υπομονή που έκαναν στο προάστιο της Νέας Υόρκης για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Ντουράντ επέστρεψε στην δράση και μάλιστα το επίσημο ντεμπούτο του με τους Νετς έγινε κόντρα στην ομάδα με την οποία έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου δύο φορές (2017, 2018), τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Μάλιστα, ο δις MVP των τελικών είχε μια μεστή – για τα δεδομένα του – εμφάνιση τελειώνοντας το παιχνίδι με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε περίπου 25 λεπτά συμμετοχής.


Βέβαια, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να βγάλουμε συμπεράσματα από μια μόνο συμμετοχή αναφορικά με το αν είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ωστόσο το πρώτο δείγμα ήταν θετικό.

Και φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι ο Ντουράντ ποτέ δεν ήταν ο παίκτης που θα στηριχθεί τόσο πολύ στα  – όχι και σπουδαία αν εξαιρέσουμε το μέγεθος του – αθλητικά προσόντα του, αλλά στο πλούσιο ταλέντο που… ξεχειλίζει από τα μπατζάκια του.

Υ.Γ. Αν πρώτον, αποδειχθεί ότι είναι έστω στο 80% του παίκτη που ήταν πριν τον τραυματισμό, δεύτερον καταφέρει να βρει χημεία με τον Κάιρι Ίρβινγκ, και τρίτον ο Στιβ Νας δεν φανεί κατώτερος των περιστάσεων, τότε το Μπρούκλιν μπορεί να γίνει άμεσα μια από τις βασικές διεκδικήτριες ομάδες για τους τελικούς της ανατολής, μαζί με τους Μπακς και τους Σέλτικς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…