Κεντρική NBA Καντέρ: “Θα ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό”

Καντέρ: “Θα ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό”

447beed4 0cb8 4809 8572

Την σαφή προτίμηση του στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Ένες Καντέρ σε συνέντευξη του στο Open, τονίζοντας ότι αν ήταν να αγωνιστεί στην Ευρώπη θα προτιμούσε τους Πράσινους. Παράλληλα, ο Τούρκος ψηλός αναφέρθηκε στην επιστροφή του στους Μπλέιζερς, τον κορωνοϊό, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή στους Μπλέιζερς: 

«Νιώθω περίφημα. Έχουμε μια ομάδα με πολύ ταλαντούχους παίκτες. Δυο χρόνια πριν που ήμουν πάλι στους Μπλέιζερς φτάσαμε ένα βήμα από τους τελικούς και πέρασα έξοχα και είχα πολύ όμορφες στιγμές με τους συμπαίκτες μου τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου, όπως και με τους φιλάθλους. Πιστεύω αυτή η χρόνια θα είναι ξεχωριστή γιατί έχουμε παίκτες- ηγέτες όπως ο Ντέιμ (Λίλαρντ), ο Μέλοου (Κάρμελο Άντονι), CJ (Έλεμπι). Προφανώς (ο στόχος) κάθε χρόνο, σε κάθε ομάδα που έχω πάει είναι το πρωτάθλημα. Αυτό όμως δε είναι κάτι που θα συμβεί εν μια νυκτί».

Για τον κορονοϊό και το ΝΒΑ:

«Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο και πρέπει να προσέχουμε. Στον κόσμο του ΝΒΑ όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Βγήκαμε από τη Φούσκα και δεν είχαμε κανένα κρούσμα! Περνάμε τεστ κάθε μέρα και οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντική αυτή η χρονιά για το ΝΒΑ και θα μας προσέξουν πολύ στο θέμα αυτό».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Είναι παρά πολύ καλός μπασκετμπολίστας αλλά την ίδια στιγμή έχει πολύ σημαντική προσφορά και εκτός γηπέδων. Βοηθάει πάντα, προσφέρει στην κοινωνία. Το πάθος του και η αγάπη για το μπάσκετ είναι τεράστια! Είναι ξεκάθαρα ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες που μπορείς να δεις».

Για το αν έχει σκεφτεί να αγωνιστεί στη χώρα μας κάποια στιγμή:

«Γιατί όχι; Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα τους, θα διάλεγα να πάω στον Παναθηναϊκό, για κάποιο λόγο -δε ξέρω ποιον- αγαπώ τον Παναθηναϊκό. Στην Τουρκία όταν ήμουν παιδί, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες που έβλεπα και έχουν παίξει θρύλοι του ΝΒΑ εκεί, όπως ο Ντομινίκ Γουίλκινς. Βέβαια ελπίζω να παίξω ακόμα για αρκετό καιρό στο ΝΒΑ, αλλά όταν τελειώσω από το ΝΒΑ, η Ελλάδα θα είναι σίγουρα μια από τις επιλογές μου για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Για την ιστορία του:

«Λόγω της σχέσης μου με το ΝΒΑ, Κάθε φορά που μιλάω γι’ αυτά τα πράγματα, προκαλείται ντόρος τόσο εδώ  ΗΠΑ όσο και στην Τουρκία. Και αυτό φυσικά δεν αρέσει στον Ερντογάν και επηρεάζει εμένα και την οικογένεια μου. Εκείνο που θέλω να πω είναι η δικιά μου ιστορία είναι γνωστή επειδή είμαι παίκτης του ΝΒΑ. Υπάρχουν χιλιάδες πολύ χειρότερες ιστορίες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Για αυτό λέω ότι ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνουν για την κατάσταση αυτή».

Για την Ελλάδα:

«Αρχικά, ο αδερφός μου παίζει σε μια ελληνική ομάδα, στον κολοσσό. Όταν υπέγραψε εκεί ήταν πολύ ευχαριστημένος.

Όταν ήμουν μικρός είχα επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές. Το φαγητό είναι υπέροχο, οι άνθρωποι είναι καλοί και ευγενικοί και τα μέρη της Ελλάδας είναι από τα ομορφότερα.

Μόλις το αμερικανικο διαβατήριο μου είναι έτοιμο η Ελλάδα θα είναι στην κορυφή της λίστας των χωρών που θα επισκεφτώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…