Κεντρική Ελλάδα H δεύτερη ενδιαφέρουσα πρόταση του Αγγελόπουλου για το restart του ελληνικού μπάσκετ

H δεύτερη ενδιαφέρουσα πρόταση του Αγγελόπουλου για το restart του ελληνικού μπάσκετ

Aggelopoulos

O Δημήτρης Αγγελόπουλος, που πρόκειται να “κατέβει” ως υποψήφιος για την θέση του συμβούλου της ΕΟΚ, καταθέτει μια σειρά προτάσεων για το πώς θα βελτιωθεί το προϊόν του ελληνικού μπάσκετ. Στην πρώτη του πρόταση, ο  -επί σειρά ετών- διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Ίκαρου Καλλιθέας έκανε ειδική αναφορά στην αναβάθμιση των Αναπτυξιακών Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων ενώ την Δευτέρα (7/12) προχώρησε σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα “τοποθέτηση” στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως… “όλα τα σωματεία που θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της ΕΟΚ θα πρέπει να έχουν είτε συμβόλαια είτε συμφωνητικά με τους παίκτες τους” αλλά και πως “η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων θα μπορεί να επέλθει μέσα από μία κεντρική διαχείριση χορηγιών με την ΕΟΚ να κλείνει κεντρικά συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς και τα κέρδη να διαμοιράζονται στα σωματεία“.

Aναλυτικά:

Για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ χρειάζεται μία σειρά γενναίων μέτρων που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια αλλά και την υγεία των σωματείων.
📍Αρχικά όλα τα σωματεία που θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της ΕΟΚ θα πρέπει να έχουν είτε συμβόλαια είτε συμφωνητικά με τους παίκτες τους. Οι αθλητές που δηλώνουν επαγγελματίες θα πρέπει να υπογράφουν συμβόλαια, ενώ οι ερασιτέχνες αθλητές θα πρέπει να υπογράφουν συμφωνητικά με τα οποία θα διασφαλίζονται ακόμα και τα οδοιπορικά τους. Αμφότερα θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία θα έχει ειδική επιτροπή, στην οποία θα μπορούν να προσφεύγουν οι αθλητές σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και τότε θα υπάρχουν οι αντίστοιχες ποινές.
📍 Μέσα από αυτό το μέτρο θα διασφαλίζεται η ισονομία μεταξύ των ομάδων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστούν τα βήματα προς την εξάλειψη των συλλόγων-σφραγίδες που επί χρόνια παρασιτούν εις βάρος του ελληνικού μπάσκετ.
📍 Έχοντας διασφαλίσει ότι στο ελληνικό μπάσκετ έχουν παραμείνει οι υγιείς ομάδες, θα διευκολυνθεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης τους. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν μέσα από τον εξορθολογισμό λειτουργίας των εθνικών ομάδων αλλά και των επιτροπών της ΕΟΚ, καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της κατασπατάληση χρήματος σε χλιδάτες διαμονές, γκουρμέ γευμάτων και δαπανηρών παροχών.
📍 Επίσης, η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων θα μπορεί να επέλθει μέσα από μία κεντρική διαχείριση χορηγιών με την ΕΟΚ να κλείνει κεντρικά συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς και τα κέρδη να διαμοιράζονται στα σωματεία που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ RESTART ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ”.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…