Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Τα άδεια γήπεδα έφεραν νέα δεδομένα!

Ευρωλίγκα: Τα άδεια γήπεδα έφεραν νέα δεδομένα!

ΟΑΚΑ

Απίστευτες ανατροπές, μεγάλα διπλά και πολύ διαφορετικά αποτελέσματα έχουν φέρει τα άδεια γήπεδα στην φετινή Ευρωλίγκα. Ομάδες με παραδοσιακά θετικά ρεκόρ στην έδρα τους έχουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα (μέχρι και αρνητικά ρεκόρ) μέσα στο… σπίτι τους.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετράει μόλις τρεις νίκες σε 8 παιχνίδια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ την ίδια ώρα μετράει πέντε «διπλά» σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από αυτό.

Παράλληλα, σε εύκολη λεία για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού έχει μετατραπεί το άλλοτε απόρθητο ΟΑΚΑ, με τους Πράσινους να μετρούν επίσης 5 ήττες σε 8 παιχνίδια.

Αξιοσημείωτες είναι και οι επιδόσεις των Εφές (3-6) αλλά και Ζενίτ (3-3) με τις δύο ομάδες να έχουν συνολικό ρεκόρ 8-9 και 10-5 αντίστοιχα, κάτι που επίσης σημαίνει ότι αμφότερες πάνε καλύτερα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους. Παράλληλα, Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ (παραδοσιακές ομάδες έδρας στην διοργάνωση), έχουν μετρήσει πέντε και τέσσερις ήττες στα… κάστρα τους αντίστοιχα.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, οι οποίες κυρίως λόγω της τρομερής διαφοράς δυναμικότητας τους έχουν άκρως; θετικά εντός έδρας ρεκόρ, ενώ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την τρομερή Μπάγερν του Αντρέα Τρικνέρι, η οποία μετά από 9 εντός έδρας ματς, έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες.

Τέλος, δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλοί οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πέρναγε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το Μιλάνο έστω και στην παράταση στην περίπτωση που οι Ιταλοί είχαν και το κοινό τους στο γήπεδο.

Αντί επιλόγου: Θα ακολουθήσει η ανασκόπηση του πρώτου μισού της διοργάνωσης την επόμενη εβδομάδα, με την εκτίμηση για την πορεία και των δύο ελληνικών ομάδων να μην είναι καθόλου καλή. Και του απογοητευτικού Παναθηναϊκού, αλλά και του δέκατου Ολυμπιακού.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…