Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Άλμπα Βερολίνου 84-90: Γερμανική απόδραση από το Βελιγράδι

Ερυθρός Αστέρας – Άλμπα Βερολίνου 84-90: Γερμανική απόδραση από το Βελιγράδι

johnny obryant crvena zvezda mts belgrade eb20

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η Άλμπα Βερολίνου στο Βελιγράδι, επικρατώντας με 90-84 επί του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα του Αίτο Ρενέσες κατάφερε να επιστρέψει από διψήφια διαφορά και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση,  υποχρεώνοντας τους Σέρβους στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους στην διοργάνωση.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι στο Βελιγράδι στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα, και τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν αποκτώντας διαφορά ασφαλείας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν για πρώτη φορά την διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων με τον Ουόλντεν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (37-29), με τους Λο και Σνάιντερ να μειώνουν στους τρεις με συνεχόμενους πόντους.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος το κατάφερε στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 14 πόντους με τρίποντο του Σίμανιτς (55-41), για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο 57-48 της περιόδου. Η ομάδα του Ρενέσες έκανε την αντεπίθεση της στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα  με τον Πέιτον Σίβα δύο λεπτά πριν το τέλος (71-71) τρέχοντας ένα επιμέρους 24-14.

Τελικά, μετά από δύο δραματικά λεπτά στο φινάλε του αγώνα, είχαμε παράταση με σκορ 76-76, καθώς ο Ουόλντεν σκόραρε μεν, ήταν εκτός χρόνου δε. H αντεπίθεση της; γερμανικής ομάδας συνεχίστηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, καθώς κατάφερε να πάρει αέρα 7 πόντων με τον Τίμαν ενάμισι λεπτό πριν το τέλος με τα σουτ του Λόιντ να σταματάνε στο σίδερο για να έρθει το τελικό 90-84.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 37-34, 57-48, 76-76 κ.α, 84-90

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…