Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ένας… Τζόρνταν στο Βελιγράδι

Ένας… Τζόρνταν στο Βελιγράδι

LLOYD1

Ο Ολυμπιακός μετά τον θρίαμβο της Βαρκελώνης θέλει να πετύχει ακόμα μια νίκη για τη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (10/12, 20:00). Ωστόσο για να το κάνει αυτό θα πρέπει να περιορίσει τον… Τζόρνταν της ομάδας του Βελιγραδίου. Τον Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος και φέτος είναι «σεληνιασμένος» και οδηγεί τους Σέρβους.

https://www.youtube.com/watch?v=PNw1MOI5HFo

Τον… γλύτωσε πέρσι ο Ολυμπιακός, αλλά…

Στο τελευταίο παιχνίδι του Κεστούτις Κεμζούρα ως τεχνικού της ομάδας, ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στη «Λα Φοντέτα» από τη Βαλένθια με σκοπό να πάρει τη νίκη και να βρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας το έδαφος πιο… στρωμένο. Ωστόσο, οι «Νυχτερίδες» είχαν μια τεράστια αγωνιστική απώλεια, καθώς ο Τζόρνταν Λόιντ ως παίκτης – τότε – του ισπανικού συλλόγου δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην αναμέτρηση καθώς ήταν τραυματίας.

Οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία του πήραν μια τεράστια νίκη με την οποία, όμως, λόγω του κορωνοϊού δεν μπορέσαμε να γίνουμε σοφότεροι για το που θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός.

Τρομερό ξεκίνημα με τους Σέρβους

Το καλοκαίρι αποτέλεσε τη καλύτερη μεταγραφή του Ερυθρού Αστέρα. Η διοίκηση του κλαμπ αποφάσισε να δώσει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια από ένα μικρό μπάτζετ στον Αμερικανό γκαρντ και τους δικαιώνει στο μέγιστο βαθμό.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να δείξει το ταλέντο του και τις δυνατότητες του. Στα πρώτα δύο παιχνίδια είχε σκοράρει συνολικά 45 πόντους, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια ακατάπαυστα.

Βλέπει τη «πλάτη» μόνο του Τζέιμς, πολλά τα φετινά ρεκόρ του

Αναμφίβολα οι 18.8 πόντοι που σκοράρει ανά παιχνίδι τον κατατάσσουν στους κορυφαίους σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας. Για την ακρίβεια έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον ηγέτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάικ Τζέιμς που συνεχίζει ασταμάτητος από τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα και στο ranking είναι από τους πρώτους στη πρώτη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, έχει καταλάβει τη πέμπτη θέση και δεν αποκλείεται αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να μείνει στη πρώτη πεντάδα.

Τη περασμένη σεζόν η μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων που είχε στην Ευρωλίγκα ήταν οι 27 του πόντοι στην ήττα της Βαλένθια από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αγωνιζόμενος για 31 λεπτά.

Πλέον, το ρεκόρ αυτό αποτελεί παρελθόν με τα φετινά κατορθώματα του. Αρχικά έβαλε 30 πόντους στο καλάθι της Μπασκόνια στην άνετη επικράτηση της ομάδας σου Σάσα Ομπράντοβιτς επί της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (90-73). Έπειτα δεν σταμάτησε, αλλά έβαλε πείσμα να αποκτήσει νέο career high και το κατάφερε!

Και το πραγματοποίησε απέναντι στη ΤΣΣΚΑ η οποία και υπολόγιζε πως θα έχει ένα άνετο πέρασμα από τη πρωτεύουσα της Σερβίας. Και συνέβη το αντίθετο. Ο Λόιντ δεν σταμάτησε λεπτό να σκοράρει, έγραψε στο στατιστικό φύλλο 31 πόντους και έστειλε τη «ρωσική αρκούδα» στο καναβάτσο.

Δουλειά για έναν το μαρκάρισμα του

Λογικά ο παίκτης που θα αναλάβει το μαρκάρισμα του θα είναι ο Τσαρλς Τζένκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναλάβει μέχρι στιγμής παρόμοιες αποστολές με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δείχνει πως θα αναλάβει να περιορίσει τα όσα θελήσει να κάνει στο παρκέ ο Λόιντ.

Ως εκ τούτου, θα είναι και ένα crash test για τον ίδιο τον Τζένκινς, ο οποίος θα γυρίσει στο Βελιγράδι για να αγωνιστεί σε μια πόλη που ξέρει σαν τη… παλάμη του χεριού τους καθώς έχει περάσει τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια στον Ερυθρό, όμως πέρσι δεν είχε τον ρόλο που είχε και αποχώρησε για να έρθει στο Λιμάνι.

Τα φετινά στατιστικά του στην Ευρωλίγκα: 18.8 πόντοι, 49.5% στο δίποντο, 30.8% στο τρίποντο, 95.2% στις ελεύθερες βολές, 3.9 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 18.4 PIR.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θανάσης Ρενδούμης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…