Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Έγραψε ιστορία ο Σπανούλης! Ο κορυφαίος όλων

Έγραψε ιστορία ο Σπανούλης! Ο κορυφαίος όλων

Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Βελιγράδι επικρατώντας με 81-79 επί του Ερυθρού Αστέρα, με τον Βασίλη Σπανούλη να γράφει ιστορία, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην κάμερα της Ευρωλίγκας. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τους 14 πόντους που πέτυχε στο σημερινό παιχνίδι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Ευρωλίγκα και Κύπελλο Πρωταθλητριών).

Φυσικά, ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν αναφέρθηκε μόνο στην Ευρωλίγκα, όπου ο “Kill Bill” έχει από πέρσι πιάσει κορυφή, αλλά συνολικά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων από το 1957 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει περισσότεροι από 7.000 παίκτες με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να είναι ο κορυφαίος όλων.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σπανούλης με τους σημερινούς πόντους του έφτασε τους 4.323 στην Ευρώπη, ξεπερνώντας και πάλι τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος είχε 4.321 πόντους σε EuroLeague και Κύπελλο Πρωταθλητριών (4.152 και 169). Επόμενος στόχος του είναι ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, ο οποίος τελείωσε την καριέρα του με 4.894 ευρωπαϊκούς πόντους.

Συγκεκριμένα, ο Σπανούλης χρειάζεται ακόμα 153 πόντους, αφού εκτός από τους 4.322 που έχει στην Ευρωλίγκα, έχει ακόμα και 419 σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δηλαδή οι πόντοι που χρειάζεται είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν εντός της φετινής σεζόν, με τον Σπανούλη να γίνεται ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ όλων των εποχών σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι ο “γκάνγκστερ” είχε πετύχει τους πόντους του σε μόλις 148 ευρωπαϊκούς αγώνες ενώ ο “Kill Bill” έχει ήδη παραπάνω από τις διπλάσιες (336).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λεπενιώτης: Τί ισχύει με τα εισιτήρια

Ο Νίκος Λεπενιώτης ανέλυσε τα δεδομένα για τα εισιτήρια του Final 4. Ο GeneraL Manager της…