Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ας βγει τουλάχιστον ένα κέρδος στη μετάβαση

Ας βγει τουλάχιστον ένα κέρδος στη μετάβαση

papagianis pao erithros

O Παναθηναϊκός γνώρισε νέα ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και μετά από 17 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα βρίσκεται στην χειρότερη θέση της ιστορίας του, την προτελευταία.

Η “ομάδα” του Γιώργου Βόβορα για ακόμα ένα παιχνίδι – ίσως το χειρότερο από όλα – ήταν τραγική στο πρώτο μέρος και βρέθηκε να κυνηγάει και πάλι διψήφιες διαφορές, με το τελικό 74-71 να είναι απλά αποτέλεσμα της συγκινητικής προσπάθειας του Ιωάννη Παπαπέτρου να γυρίσει μόνος του το ματς στην τέταρτη περίοδο.

Τα εισαγωγικά στο ομάδα μπαίνουν για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο στο ξεκίνημα των αγώνων, με το Τριφύλλι να κυνηγάει σε ΟΛΑ τα παιχνίδια στο σκορ. Και σε όλες τις ήττες του δίνει πάντα πάμπολα ελεύθερα τρίποντα στους αντιπάλους, κάνοντας τους να μοιάζουν με τους… Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Και ο κόουτς των Πρασίνων το επεσήμανε για ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του, ότι “η ομάδα πρέπει να μπαίνει καλύτερα στα παιχνίδια”. Πότε θα παίξει, όμως, συγκεντρωμένα και για τα 40 λεπτά;

Ή μάλλον γιατί επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό; Είναι θέμα προσέγγισης των αγώνων, θέμα κακής συμπεριφοράς των παικτών;

Πως γίνεται να μην υπάρχει ίχνος άμυνας σε όλο το πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να σκοράρουν 48 πόντους, και στην επανάληψη με τις ζώνες και την μαχητικότητα των παικτών να βάζουν μόλις 26;

Ναι, ο Νέντοβιτς είναι ο σταρ αυτής της ομάδας αλλά δεν μπορεί την μια μέρα να τρομάζει όλη την Ευρωλίγκα με τους 39 πόντους του στο Τελ Αβίβ, και την άλλη να έχει μεν 17, αλλά με 2/10 τρίποντα και το ελεύθερο να… ντριμπλάρει δίχως τέλος.

Γνωρίζουμε ότι οι Πράσινοι φέτος είναι μια ομάδα με χαμηλές προσδοκίες, αλλά σε καμία περίπτωση το ρόστερ δεν είναι χειρότερο από τον… αποδεκατισμένο Ερυθρό Αστέρα.

Η περιφερειακή άμυνα και η διαφορετική προσέγγιση στα παιχνίδια ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση, ίσως με τον Κασελάκη βασικό, ίσως χωρίς αλλαγές στα σκριν (που εκθέτουν τον Γιώργο Παπαγιάννη), ίσως με τον Σαντ Ρος να μην ξαναπαίξει στο “1”.

Το πρόβλημα στα γκαρντ είναι δεδομένο, αλλά ο Κουβανός δεν μπορεί, ας παίξει περισσότερο ο Μποχωρίδης, ίσως και ο Καλαϊτζάκης! Εξάλλου, είναι μεταβατική η χρονιά έτσι δεν είναι; E, ας βγει και κανένα κέρδος στην… μετάβαση!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…