Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι – ΤΣΣΚΑ 87-91: Θρίλερ στο Μιλάνο με… τρομερό Μιλουτίνοφ!

Αρμάνι – ΤΣΣΚΑ 87-91: Θρίλερ στο Μιλάνο με… τρομερό Μιλουτίνοφ!

nikola milutinov cska moscow eb20

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο… σακούλι της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικρατώντας με 91-87 επί της Αρμάνι στο Μιλάνο για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σε ένα θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση.  Μεγάλη εμφάνιση από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμα ένα νταμπλ νταμπλ με 17 πόντους και 19 ριμπάουντ, εκ των οποίων 16 ήταν επιθετικά (!), με τα ριμπάουντ του να αποτελούν και νέα ρεκόρ καριέρας.

Παράλληλα,  νταμπλ νταμπλ έκανε σε ακόμα ένα παιχνίδι και ο Μάικ Τζέιμς, έχοντας 20 πόντους και 11 ασίστ. Για τους Ιταλούς ξεχώρισαν οι Ζακ ΛεΝτέι (21π.) και Κέβιν Πάντερ (17π.).

Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν για πρώτη φορά αέρα 5 πόντων με καλάθι του Βόιτμαν τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (14-9). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις μέσα από το ζωγραφιστό με τους Χάινς και Λεντέι και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα για το 17-17 της περιόδου.

Μάλιστα, η ομάδα του Μεσίνα κατάφερε να περάσει μπροστά με καλάθι του Σιλντς στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (19-17), με τους Ρώσους να περνούν εκ νέου μπροστά με τον Χάκετ λίγο αργότερα (21-23). Ο Ιταλός μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ηγήθηκαν επιθετικά της ΤΣΣΚΑ στην δεύτερη περίοδο, με τον Σέρβο να πετυχαίνει νταμπλ νταμπλ μέσα σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής (10π, 11ρ.) και την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αέρα 6 πόντων (33-39).

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Κέβιν Πάντερ και Ζακ ΛεΝτέι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα δυόμισι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (53-53). Οι παίκτες του Ιτούδη αντέδρασαν με τρίποντα των Τζέιμς και Βόιτμαν (55-59) με τον Ντιλέινι να απαντά με το ίδιο νόμισμα στην εκπνοή της περιόδου μειώνοντας στον πόντο (58-59).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τα ηνία του αγώνα, αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν. Η ιταλική ομάδα κατάφερε να περάσει μπροστά με τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ (67-66) με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα τριπόντου με βολές του Χάκετ λίγο αργότερα (69-72). Οι Ιταλοί μείωσαν στον πόντο με βολές του ΛεΝτέι στο τελευταίο λεπτό (77-78), με τον Μιλουτίνοφ να αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά καθοριστικός κερδίζοντας φάουλ μετά από επιθετικό ριμπάουντ στην τελευταία επίθεση της ομάδας του (77-79).

Ο Ντιλέινι έφερε το παιχνίδι στα ίσα με εύστοχο δίποντο (79-79) με τον Τζέιμς να… κερδίζει ένα φάουλ τερατούργημα 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος βάζοντας την ΤΣΣΚΑ μπροστά με την εύστοχη βολή του (80-79). Ο Κάιλ Χάινς κέρδισε και αυτός με την σειρά του φάουλ, ευστόχησε στην μια από τις δύο βολές με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση (80-80).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το κομμάτι των ριμπάουντ στο έξτρα πεντάλεπτο και με τρίποντων των Κουρμπάνοφ και Χάκετ πήραν αέρα 5 πόντων (82-87). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ακόμα ένα τρίποντο με τον Ντάνιελ Χάκετ και κατάφεραν να φτάσουν στην νίκη με το τελικό 91-87.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-39, 58-59, 80-80 κ.α., 87-91

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…