Κεντρική Basket League Άρης Άρης: Ρεκόρ τετραετίας από τον Κουζέλογλου

Άρης: Ρεκόρ τετραετίας από τον Κουζέλογλου

Kouzeloglou201220

Ο Άρης δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ωστόσο ο Γιάννης Κουζέλογλου πραγματοποίησε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση, κάνοντας νταμπλ νταμπλ. Αυτή είναι η δεύτερη “διπλή” του εμφάνιση στην σεζόν, κάτι που δεν έχει κάνει παίκτης του Άρη εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Γιάννης Κουζέλογλου πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, φτάνοντας για δεύτερη φορά -μετά το ματς με τον Προμηθέα- σε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Έτσι έφτασε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Βασίλη Καββαδά πίσω μόνο από τον Τζέιμς Ουέμπ (3).

Εννιά από τα 12 ριμπάουντ του, ήταν αμυντικά και με αυτά ξεπέρασε τα 400 σε 122 εμφανίσεις Πρωταθλήματος.

Με αυτό το double-double ο Άρης έφτασε τα τρία -είχε ένα ο Μιλόσεβιτς κόντρα στον Ηρακλή- και είναι στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας, πίσω από τη Λάρισα Bread Factory που έχει τέσσερα.

Ο Κουζέλογλου με το δεύτερο του double-double, έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Άρη που το καταφέρνει μετά από τέσσερα χρόνια. Με το επόμενο θα φτάσει την επίδοση των τριών που είχε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2016-17.

Ακόμη…

*Κλέβοντας τέσσερις φορές την μπάλα, ο Δημήτρης Φλιώνης έφτασε τα 98 κλεψίματα και έγινε ο 7ος της ιστορικής λίστας του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Μιχάλη Πελεκάνο που είχε 97 στη διετία 2012-14 και τη σεζόν 2015-16.

*Ο αρχηγός του Άρη με το μοναδικό του ριμπάουντ στο ΟΑΚΑ, έγινε ο 35ος παίκτης στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τα 200.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…