Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ το νέο ωράριο για τις μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ το νέο ωράριο για τις μετακινήσεις

dromos

Από την Κυριακή το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας μειώθηκε κατά μία ώρα, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει πλέον από τις 22:00 έως τις 05:00 (αντί από τις 21:00 έως τις 05:00 που ίσχυε) καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο (sms με τον κωδικό 6).

Για τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση και για τις υπό όρους μετακίνηση τις νυχτερινές ώρες παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Οι έξι κωδικοί για το SMS στο 13033

Η μετακίνηση των πολιτών γίνεται μόνο με τη χρήση SMS προς τον αριθμό 13033 και οι κωδικοί για το κάθε είδος μετακίνησης είναι οι εξής:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…