Κεντρική Basket League ΑΕΚ AEK: Το μεγαλύτερο σερί πόντων στην σεζόν!

AEK: Το μεγαλύτερο σερί πόντων στην σεζόν!

aek aris

H AEK επικράτησε με 84-67 επί του Άρη διευρύνοντας το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα το οποίο έγινε 22-0, ωστόσο έσπασε και το ρεκόρ σερί πόντων στην φετινή Basket League. Συγκεκριμένα, το 16-0 της Ένωσης στο δεύτερο δεκάλεπτο αποτελεί ρεκόρ περιόδου στην σεζόν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Το αήττητο σερί που άρχισε να «χτίζει» από την 6η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος συνεχίστηκε για την ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, με την «Ένωση» να φτάνει στην επικράτηση μέσα από κάποιες αξιοσημείωτες ομαδικές επιδόσεις. Μεταξύ άλλων, «έγραψε» το μεγαλύτερο αναπάντητο σερί της φετινής Stoiximan Basket League κάνοντας ένα 16-0 στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα…

*Η ΑΕΚ «έγραψε» ένα ρεκόρ περιόδου με το σερί 16-0 που «έτρεξε» στη δεύτερη περίοδο, μετατρέποντας το 22-27, στο 38-27. Είναι το μεγαλύτερο σερί της φετινής Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν το 15-0 που έκανε ο Ιωνικός Hellenic Coin στο παιχνίδι με το Μεσολόγγι Baxi για την 3η αγωνιστική, μέσα από το οποίο ξέφυγε με 33-23.

*Ο Δικέφαλος κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα παίρνοντας 22 περισσότερους πόντους από τον Άρη. Με τους 46 που σημείωσε, πλησίασε το ρεκόρ της φετινής σεζόν που κράτησε πάντως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τους 48 που είχε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

*Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε για πέμπτη φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας την πρωτιά της σχετικής λίστας αφού ακολουθούν ΠΑΟΚ και Ιωνικός Hellenic Coin που είχε σε τρία παιχνίδια τους από πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

*Η ΑΕΚ έφτασε με άνεση στην επικράτηση παρότι είχε τρία μόνο εύστοχα τρίποντα (3/15), ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League αφού την ίδια επίδοση είχαν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρεμιέρα με τη Λάρισα Bread Factory και ο Άρης στο ματς της 3ης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο Megabolt.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Δημήτρης Μαυροειδής με την 318η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, προσπέρασε τους Γιώργο Μπαλογιάννη, Φράνκο Νάκιτς και ανέβηκε στην 39η θέση της σχετικής λίστας.

*Ο πολύπειρος σέντερ παράλληλα, κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου του, έφτασε τις 165 τάπες καριέρας, ξεπέρασε τον Ράιαν Στακ και τον Σαμίρ Γκούντα και είναι πλέον στη 17η θέση των μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Με τα οχτώ ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι -ρεκόρ περιόδου αφού είχε επτά στο ματς με το Μεσολόγγι Baxi- ο Γιόνας Ματσιούλις έγινε ο 16ος ξένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League που φτάνει τα 200.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…