Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άδωνις Γεωργιάδης: Τι αποκάλυψε για τα καταστήματα λιανικής

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι αποκάλυψε για τα καταστήματα λιανικής

Άδωνις Γεωργιάδης

Αναφερόμενος στο μέτρο του click in shop που σχεδιάζεται, δηλαδή να μπορεί κάποιος να κλείνει ραντεβού και να επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα με κανόνες και περιορισμούς διευκρίνισε ότι τα πράγματα θα γίνουν αυστηρότερα στα καταστήματα σε σχέση με τον τρόπο που άνοιξαν τον περασμένο Ιούνιο.

Η πανδημία είναι εδώ, και έτοιμη να χτυπήσει σκληρά όποιον την υποτιμήσει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3. Τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός και αυτό θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση με την παράδοση με click away, ένα μέτρο, το οποίο είναι καινούργιο «και ήρθε για να μείνει».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Απαντώντας αναφορικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη λειτουργία του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δούλεψαν. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο με τη μέθοδο click away».

Πηγή: Ειδήσεις – Dikaiologitika News

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…