Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 80-68: Καταιγισμός τριπόντων και νίκη για τους Γάλλους

Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 80-68: Καταιγισμός τριπόντων και νίκη για τους Γάλλους

Λάιτι

Τεράστια νίκη πήρε η ουραγός της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας Βιλερμπάν κόντρα στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 80-68 στην Γαλλία, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Η γαλλική ομάδα ήταν εκπληκτική έξω από τα 6,75 έχοντας το εξωπραγματικό 63%, το οποίο σε συνδυασμό με την φοβερή ενέργεια της στην άμυνα ήταν αρκετό για να την κάνει να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής.

Αρκετά ανταγωνιστική ήταν η γαλλική ομάδα από την αρχή του αγώνα βάζοντας δύσκολα στους πρωτοπόρους της Ευρωλίγκα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφερναν να έχουν μικρά προβαδίσματα σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στο τελευταίο δίλεπτο ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν αέρα 6 πόντων με τρίποντο του Καχούντι (25-19).

Η Βιλερμπάν συνέχισε να βάζει δύσκολα στους Καταλανούς με την διαφορά να φτάνει γίνεται διψήφια για πρώτη φορά στο 14’ με καλάθι του Γιαμπουσελέ (33-23). Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο τα κακά ποσοστά της από την περιφέρεια σε συνδυασμό με τα τρομερά των Γάλλων τους κράτησαν σε ρόλο οδηγού μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα (45-36).

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο ξεκίνημα της επανάληψης να τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, και να διατηρούν τα ηνία του αγώνα. Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου μάλιστα, ο κορυφαίος του γηπέδου Ντέιβιντ Λάιτι έφερε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (16 πόντους) από την γραμμή των βολών (65-49). Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους αντέδρασε στο τέλος του δεκαλέπτου μειώνοντας στους 12 με βολές των Ντέιβις και Κούριτς (65-53).

Οι Καταλανοί μείωσαν στους 10 με τον Μίροτιτς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Αμινέ να απαντάει με σουτ τριών πόντων για την Βιλερμπάν (70-57). Η γαλλική ομάδα δεν έδωσε δικαιώματα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με το τελικό 80-68.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 45-36, 65-53, 80-68

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…