Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τσοσκούνογλου για Κόντο: “Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη ψυχή”

Τσοσκούνογλου για Κόντο: “Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη ψυχή”

175410

Μέρα πένθους ήταν για την ΑΕΚ η χθεσινή, καθώς έφυγε από την ζωή ο για μια εφταετία (1970-77) παίκτης της, Πιτ Κόντος. Ο τότε συμπαίκτης του, Νίκος Τσοσκούνογλου, μίλησε για εκείνον στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, χαρακτηρίζοντας τον “Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη ψυχή”.

Αναλυτικά:

«Έφυγε χθες από τη ζωή ο Πιτ (Λουκάς) Κόντος, ένας εκ των ομογενών αθλητών από ΗΠΑ, που άφησαν αποτύπωμα στην ΑΕΚ, κατά τη Δεκαετία του ’70.

Ο Νίκος Τσοσκούνογλου (στη βασική φωτό, δεύτερος καθιστός από δεξιά, με τη φανέλα της ΑΕΚ και ως προπονητής στην ένθετη), με τον οποίο ο εκλιπών «έκανε μαζί δωμάτιο», κατά την αθλητική έκφραση, «αποχαιρέτισε» μέσω του aekbc.gr, τον πρώην συμπαίκτη του, και παράλληλα «ακτινογράφησε», με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, το αγωνιστικό στίγμα του.

Ο πρώην διεθνής άσος της ΑΕΚ και προπονητής δήλωσε εμφανώς συγκινημένος για το χαμό του Ελληνοαμερικανού συμπαίκτη του: «Προφανώς αισθάνθηκα ένα μούδιασμα στο θλιβερό άκουσμα της είδησης. Το έμαθα από γνωστούς μου στον ιστορικό Σπόρτιγκ, όπου επίσης αγωνίστηκε, όταν έφυγε από μας. Διατηρούσε επαφή μαζί τους.

Ήταν ένα παλικάρι ο Πιτ. Αγωνιζόταν πάντα με πάθος. Σκληρός παίκτης. Θα έλεγα, ότι ο Πιτ ήταν Αμερικανάκι με… ΑΕΚτζήδικη καρδιά. Ταίριαζε απόλυτα στην κουλτούρα και στη δυναμική του Σωματείου μας. Μέναμε μαζί δωμάτιο στις αποστολές. Ήμασταν και συμπαίκτες και φίλοι. Καλό Ταξίδι, φίλε μου…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…