Κεντρική Basket League Χαρίλαος Τρικούπης Το Μεσολόγγι στο μικρό «κλαμπ» νεοφώτιστων με 2/2

Το Μεσολόγγι στο μικρό «κλαμπ» νεοφώτιστων με 2/2

mesologgi

To Μεσολόγγι έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην παρθενική του σεζόν στην Basket League, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποδεικνύοντας ότι ήρθε για να μείνει. Μάλιστα, με την χθεσινή του νίκη κόντρα στον Κολοσσό, έγινε η τέταρτη νεοφώτιστη ομάδα που ξεκινάει με 2/2 το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Στην πρεμιέρα έγινε η 7η πρωτοεμφανιζόμενη, στην Basket League, ομάδα των τελευταίων 22 σεζόν που συνδύασε το παρθενικό παιχνίδι της στην κατηγορία με νίκη. Χθες το Μεσολόγγι Baxi μπήκε σε ένα ακόμη πιο μικρό «κλαμπ» ομάδων. Έγινε μόλις η 4η ομάδα που ερχόμενη από την Α2 στην Basket League, άρχισε την προσπάθεια της με 2/2, αφού μετά τον Άρη επιβλήθηκε και του Κολοσσού H Hotels.

Η μικρή αυτή λίστα άρχισε να γράφεται από τον Πειραϊκό της περιόδου 1996-97, συνεχίστηκε από τον Μακεδονικό της περιόδου 2002-03 και από το Περιστέρι της σεζόν 2018-19, μέχρι που τη διεύρυνε χθες το Μεσολόγγι Baxi.

Το 2/2 του Πειραϊκού της σεζόν 1996-97 είχε επιτευχθεί με νίκες επί του ΒΑΟ εντός έδρας με 93-71 (Χάτσον 19, Μίχαλος 17) και του Σπόρτιγκ εκτός έδρας με 80-77 (Χάντσον 20, Τσιριγωτάκης 16).

Το 2/2 του Μακεδονικού της περιόδου 2002-03 είχε προκύψει με νίκες επί του Αμαρουσίου εντός με 93-85 (Λιαδέλης 30, Χαντλόγκντεν 23) και της Νήαρ Ηστ εκτός έδρας με 84-82 (Λιαδέλης 26, Παπανικολάου 23).

Με την ίδια επίδοση είχε αρχίσει την προσπάθεια του στο προπέρσινο Πρωτάθλημα το Περιστέρι ερχόμενο από την Α2, επικρατώντας της ΑΕΚ εντός με 83-80 (Χάροου 21, Μπέντιλ 16) και του Προμηθέα εκτός έδρας με 76-73 (Βασιλόπουλος 15, Χάροου 14).

*Τα τρίποντα ήταν ασφαλώς η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αφού οι νικητές σημείωσαν 45 πόντους από την περίμετρο έναντι 12 των ηττημένων, έχοντας πολύ καλύτερο ποσοστό. Τα 15 εύστοχα τρίποντα του Μεσολογγίου Baxi είναι η κορυφαία ως τώρα επίδοση της φετινής Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 11 που είχε ο Κολοσσός H Hotels στην πρεμιέρα με το Περιστέρι.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου «έγραψε» και τη μεγαλύτερη επίδοση ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου γι’ αυτά τα πρώτα ματς της φετινής Basket League. Εκτέλεσε με 53,57% ενώ στους υπόλοιπους αγώνες δεν υπήρξε ομάδα που να πέρασε το 38,46%, ποσοστό που είχε ο Ηρακλής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Πρωταγωνιστής σε αυτό το ρεσιτάλ τριπόντων ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής της πρεμιέρας με τον Άρη, Ντεβόντε Γκριν. Ο Αμερικανός είχε χθες 5/7 σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με τα εύστοχα σουτ του από την περίμετρο αφού τέσσερα είχε στην πρεμιέρα ο Δημήτρης Φλιώνης του Άρη στο Αγρίνιο.

*Δίπλα στον Αμερικανό, σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, στάθηκε ο Γιάννης Χατζηνικόλας αφού είχε 3/3 τρίποντα. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών της Basket League αφού στην πρεμιέρα ο Μπράντον Τσίλντρες και ο Μπο Μπιτς είχαν 2/2 στο ματς του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ.

*Ο Ρίτσαρντ Αμάρντι ήταν εύστοχος και στα τρία σουτ δύο πόντων που επιχείρησε, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχαν στο περασμένο Σαββατοκύριακο ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Λεωνίδας Κασελάκης.

*Το χθεσινό ήταν το 50ό παιχνίδι του Γιάννη Σαχπατζίδη στην Basket League στην οποία είχε κάνει ντεμπούτο στις 17 Οκτωβρίου 2016 (Κύμη-Κόροιβος 93-70).

*Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Γιάννης Αγραβάνης ξεπέρασε τα 100 στην 58η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Ο Κολοσσός H Hotels έχασε τα ριμπάουντ

Ο Κολοσσός H Hotels δεν κατάφερε να βρει ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις, αφού περιορίστηκε στα δύο επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση που είναι η χαμηλότερη ως τώρα στο Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε του Ιωνικού Hellenic Coin στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Συμπτωματικά η ομάδα της Ρόδου είχε δύο επιθετικά ριμπάουντ στη 2η αγωνιστική και του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, επίδοση που είχε επαναλάβει στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι.

Το 6,7% που καταγράφηκε ως ποσοστό επιθετικών ριμπάουντ επί των χαμένων σουτ του Κολοσσού H Hotels, είναι το χαμηλότερο των δύο πρώτων αγωνιστικών της φετινής Basket League.

Συνολικά η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έμεινε χαμηλά στα ριμπάουντ έχοντας 14 λιγότερα από τον αντίπαλο της. Τα 23 που καταγράφηκαν στη στατιστική της, συνιστούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού 25 είχε ο Ιωνικός Hellenic Coin στην πρεμιέρα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στα ριμπάουντ σε ποσοστιαίες μονάδες ήταν η μεγαλύτερη των πρώτων αγώνων του Πρωταθλήματος, με τον Κολοσσό H Hotels να έχει το 38,3% και το Μεσολόγγι Baxi το 61,7% των συνολικών ριμπάουντ του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι πάντως έγιναν η πρώτη, χρονικά, ομάδα της φετινής Basket League που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών (9). Την επίδοση του ξεπέρασε λίγο μετά η ΑΕΚ έχοντας οχτώ.»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Χαρίλαος Τρικούπης

Δειτε επισης

Χαρίλαος Τρικούπης: Δικός του ο Σιδηροηλίας

Κάτοικος Μεσολογγίου ο Γιάννης Σιδηροηλίας. Η διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη με ανακοίνωση…