Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τι ισχύει για το άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων τα Χριστούγεννα

Τι ισχύει για το άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων τα Χριστούγεννα

Με σύστημα τύπου βεντάλια εξετάζει η κυβέρνηση να ανοίξει εστίαση και καταστήματα λιανικής την περίοδο των Χριστουγέννων, με σκοπό την τόνωση της αγοράς.

Την 30 Νοεμβρίου περιμένουν οι πολίτες για να δουν αν θα έχουμε άρση του lockdown και αν θα ληφθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει σταδιακά την οικονομία, με πρώτο σενάριο το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής την 1η Δεκεμβρίου και της εστίασης μία εβδομάδα αργότερα στις 7 Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με σκληρότερους κανόνες σε σύγκριση με τον Μάιο. Το ανώτατο όριο καθήμενων σε τραπέζι θα είναι δύο, εξαιρουμένων οικογενειών, οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων θα αυξηθούν ενώ δεν αποκλείεται, όπου αυτό είναι εφικτό να απαγορευτούν οι καθήμενοι σε εσωτερικό χώρο. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται να τρέξει και το πρόγραμμα αγοράς θερμαντικών σωμάτων από τους επιχειρηματίες εστίασης με επιδότηση.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, και είναι πιο εφικτό, αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ειναι τα καταστήματα λιανικής να ανοίξουν στις 7 Δεκέμβριου και μία βδομάδα μετά να ακολουθήσουν τα καταστήματα εστίασης.

Τέλος σαν τελευταίο σενάριο εξετάζεται και η περίπτωση να ανοίξει η λιανική στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να μην χαθεί εντελώς όλος ο τζίρος των εορτών. Σε περίπτωση που προκριθεί αυτό το σενάριο φαίνεται πως θα θυσιαστεί η εστίαση, καθώς η κυβέρνηση δεν θα πάρει το ρίσκο να την ανοίξει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Πέτρος Φιλιππίδης: Oδηγείται στη φυλακή ο ηθοποιός, θα προαυλίζεται μαζί με τον Λιγνάδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τα πάντα, αλλά δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα για τις κ…