Κεντρική Γυναίκες Team manager Ολυμπιακού: “Το άθλημα είναι ένα για όλους και λέγεται μπάσκετ”

Team manager Ολυμπιακού: “Το άθλημα είναι ένα για όλους και λέγεται μπάσκετ”

Στην αντίφαση που υπάρχει στην αντιμετώπιση της πρώτης κατηγορίας γυναικών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη αναφέρθηκε με ανάρτηση της στα social media η team manager του Ολυμπιακού, Εύη Δημητράτου, τονίζοντας ότι παντού θεωρείται επαγγελματικό εκτός από την Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μήνυμα που περνάνε οι αθλητές της Superleague και Basket League μέσα από τους αγώνες, που δεν είναι άλλο από την πιστή τήρηση των μέτρων, απορώντας γιατί η πολιτεία δεν θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το μήνυμα επιτρέποντας και σε άλλα σύνολα να το περάσουν.

Αναλυτικά:

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με αγωνιστική δράση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη ανδρών και γυναικών, χωρίς διακοπές και αναστολές. Με αναβολές αγώνων και δυσκολίες ναι, αλλά χωρίς αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Και για να μην έχετε λανθασμένη άποψη περί επαγγελματία και ερασιτέχνη, ούτε σε όλες αυτές τις χώρες το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας γυναικών θεωρείτε επαγγελματικό. Αλλά εκεί δεν τίθεται θέμα διάκρισης. Το άθλημα είναι ένα και ίδιο για όλους και λέγεται BASKETBALL.

Ο αθλητισμός πάντα είχε κοινωνικές προεκτάσεις και οι αθλητές / αθλήτριες αποτελούσαν πρότυπο για την κοινωνία. Οι αθλητές της Super League και της Basket League αυτή τη στιγμή περνούν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλους μας. Το μήνυμα είναι ότι όταν τηρούμε με συνέπεια τους κανόνες που ορίζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές τότε μπορούμε να παραμένουμε ασφαλείς και λειτουργικοί. Οι τηλεθεατές των αγώνων τους αντλούν δύναμη και αισιοδοξία.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί η Πολιτεία δεν θέλει να κρατήσει «ζωντανή» αυτού του είδους την αισιοδοξία επιτρέποντας να είναι λειτουργικά σύνολα ανθρώπων που έχουν μάθει όλη τους τη ζωή να ακολουθούν και να τηρούν κανόνες;
Μήπως θα έπρεπε η Ομοσπονδία μας να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τις Υγειονομικές Αρχές για να βρεθούν τρόποι ώστε το άθλημα να επαναλειτουργήσει;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Εσπερίδες: Τριπλό «χτύπημα» με Μαργέλου, Βίγκα και Σταθάτου

Επένδυση σε νέες παίκτριες κάνουν οι Εσπερίδες της Καλλιθέας που «έγραψαν» στις ακαδημίες …