Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Τα ριμπάουντ και η άμυνα στον Νέντοβιτς κλειδιά του αγώνα”

“Τα ριμπάουντ και η άμυνα στον Νέντοβιτς κλειδιά του αγώνα”

nerantzakis

Δύσκολο έργο έχει απόψε (8/11 19:30) ο ΠΑΟΚ καθώς φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό “Νίκος Γκάλης” για την 3η αγωνιστική της Basket League. Ο βοήθος του Κώστα Μέξα στον πάγκο του δικεφάλου του βορρά, Στάθης Νεραντζάκης, έκανε την ανάλυση των “πρασίνων” μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, χαρακτηρίζοντας κλειδιά του αγώνα τα ριμπάουντ και την άμυνα στον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Αναλυτικά:

-Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ. Πώς κύλησε η προετοιμασία;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας μας, αλλά και των περισσότερων ομάδων στην Ελλάδα είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, καθώς μείναμε και πάλι για δύο εβδομάδες χωρίς αγώνα. Μπορεί να μην είχαμε απουσίες, αλλά από την άλλη δεν μπορούσαμε να δώσουμε και κάποιο φιλικό λόγω της κατάστασης, οπότε δεν είναι εύκολο και για μας να βγάλουμε συμπεράσματα για το κατά πόσο βελτιώθηκε η ομάδα.

-Σε ποιους τομείς περιμένετε βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα με τον Ηρακλή;

Στο ματς με τον Ηρακλή είχαμε πολύ κακή επιθετική λειτουργία. Δουλέψαμε αρκετά σε αυτό το κομμάτι και του δώσαμε μεγάλη σημασία στις προπονήσεις. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν μπορείς να ασχοληθείς μόνο με την επίθεση.

-Ποια είναι η εικόνα που έχετε από τον Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλα κορμιά, τόσο στους ψηλούς όσο και στις θέσεις των φόργουορντ και σε αυτόν τομέα υπερτερεί σημαντικά απέναντι στην ομάδα μας. Ο κύριος επιθετικός εκφραστής είναι ο Nedovic, στο μαρκάρισμα του οποίου πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, παρά το γεγονός ότι είναι μια καινούρια ομάδα που ουσιαστικά χτίστηκε από το μηδέν.

-Ποια είναι τα κλειδιά του αγώνα;

Θα πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά, για να μην επιτρέψουμε τον Παναθηναϊκό να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, ειδικά στην άμυνά μας, γιατί τα κορμιά τους είναι ψηλά. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή και να διαβάσουμε τις αδυναμίες που θα παρουσιάσει  ο αντίπαλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …