Κεντρική Basket League Άρης “Κάποιοι παίκτες που θεωρούνται πυλώνες δεν έχουν δείξει τα όσα θέλαμε”

“Κάποιοι παίκτες που θεωρούνται πυλώνες δεν έχουν δείξει τα όσα θέλαμε”

savvas kamperidis

Για διάφορα θέματα του Άρη μίλησε στo AllAboutARIS TV ο Σάββας Καμπερίδης. Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε:

Για την δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα, με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού:

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι πρωτόγνωρο και για τους αθλητές. Δεν έχουν μάθει σε αυτή τη διαδικασία. Οι αθλητές μαθαίνουν με μια συγκεκριμένη ρουτίνα, είτε για ένα, είτε για δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Φτιάχνουν την εβδομαδιαία ρουτίνα γύρω από αυτό, κάτι που δεν συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση. Μπορεί να παίζουμε ένα παιχνίδι το μήνα και αργότερα διπλά παιχνίδια για συνεχόμενες εβδομάδες”.

Για την δυσκολία της δημιουργίας της ομάδας:

“Όσοι είστε κοντά στην ομάδα, ξέρετε ότι τα πράγματα το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολα. Αποτελεί άθλο το ότι κατάφερε να κάνει την ομάδα που έχει κάνει. Σε ότι αφορά την εικόνα του πρώτου μικρού δείγματος, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν μου αρέσει να ψάχνω για δικαιολογίες. Θα μπορούσαμε να πούμε χίλια δύο πράγματα, όπως παίξαμε μόλις τέσσερα φιλικά και δεν είχαμε ρυθμό. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει τις δυνατότητες για να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο και γι’αυτό δε θα πρέπει να ψάχνουμε τις δικαιολογίες”.

Για τα τέσσερα σερί εκτός έδρας παιχνίδια του ΑΡΗ που ακολουθούν:

“Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν προσπαθείς να εστιάσεις στο επόμενο παιχνίδι, είσαι υποχρεωμένος να κοιτάξεις και παρακάτω γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Ξέρουμε ότι πρέπει να διαχειριστούμε μια ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν ταξίδια και μετακινήσεις που είναι μια “Α” καταπόνηση. Έχουμε μεγάλη εμπειρία σαν σταφ, σε ότι έχει να κάνει με γυμναστές, φυσικοθεραπευτές και γιατρό. Οι προπονήσεις θα είναι περιορισμένες και θα πρέπει να διαχειριστούμε τις πληροφορίες που θα τους δώσουμε, με την καλύτερη αποκατάσταση”.

Για τις απουσίες των παικτών λόγω Covid-19 και την δυσκολία του σκάουτινγκ:

“Πολύ δύσκολο! Κάποιες ομάδες που θα τις αντιμετωπίσουμε, τις έχουμε κάνει σκάουτινγκ και δεν παίξαμε. Για την Λάρισα ήμασταν έτοιμοι, δεν παίξαμε. Για τον Ηρακλή προετοιμαστήκαμε δέκα φορές. Για Λαύριο και Παναθηναϊκό ετοιμαστήκαμε και δε παίξαμε. Θα έρθει η στιγμή να κάνουμε διπλή δουλειά. Είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να δείχνουμε αντίδραση όπως έλεγε και ο κόουτς Αγγέλου. Όσο πιο έγκαιρα αντιδράσεις και όσο πιο γρήγορα καταφέρεις να το περάσεις στους παίκτες, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις”.

Για το αν περιμένει βελτίωση της εικόνας ορισμένων αθλητών:

“Υπάρχουν κάποια παιδιά που στο ξεκίνημα της χρονιάς τα θεωρούσαμε πυλώνες. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν έχουν δείξει τα όσα θέλαμε. Η ομάδα δείχνει εμπιστοσύνη σε αυτούς. Είναι παιδιά που τους νοιάζει η εικόνα τους και η εικόνα της ομάδας. Δεν είναι αδιάφοροι. Προσπαθούν κάθε μέρα στην προπόνηση.

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είτε γιατί ήρθαν σε κακή κατάσταση, είτε γιατί ο Σούλερ για παράδειγμα έχει τενοντίτιδα στον ώμο. Ο Τσάλμερς είναι ένας παίκτης που έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Αμερική. Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, γιατί είναι διαφορετικό σε σχέση με τον περσινό. Φέτος πρέπει να βγει μπροστά και να είναι αυτός που θα ορίσει το πώς θα λειτουργεί η ομάδα.

Όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους. Δεν μπορούσαμε να κλείσουμε φιλικά το καλοκαίρι για παράδειγμα. Μέρα με την μέρα, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βελτιωνόμαστε και να δούμε την εικόνα που πρέπει”.

Για το πώς απάντησε η ομάδα στην σκληρή κριτική και τι άλλαξε ανάμεσα στους δύο αγώνες:

“Η ομάδα έχω την εντύπωση -και ίσως οφείλεται σε εμένα αυτό- έχει κάποια παιδιά τα οποία έχουν εμπειρία και ποιότητα. ¨Εγινε μια προσπάθεια σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς τη δυνατότητα πολλών φιλικών, να φτιάξουμε κάποιες συνεργασίες για να βασίσουμε τις λειτουργεία μας. Ίσως δεν δώσαμε τη σημασία που θα έπρεπε στο κομμάτι της ενέργειας, της έντασης, του πάθους και της αυταπάρνησης. Πριν και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αυτό ήταν το στοιχέιο που είχαμε αποφασίσει ότι θα καθορίσει την εικόνα στο παιχνίδι, πέρα από την τακτική. Εν τέλει, αυτό ήταν που έκρινε την αναμέτρηση”.

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο:

“Φέτος ο κόσμος λείπει από τα γήπεδα, ειδικά στον ΑΡΗ που έχει παραδοσιακά πολύ κόσμο στο γήπεδο. Είναι σαν ένας καλλιτέχνης να παίζει στο θέατρο χωρίς κοινό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…