Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ποτέ μην έρθει η στιγμή, ν’ αφήσεις (Βασίλη) το λιμάνι…

Ποτέ μην έρθει η στιγμή, ν’ αφήσεις (Βασίλη) το λιμάνι…

SL0UKAS SPANOULIS BARTZOKAS

Μπασκετικό αξίωμα: Όσο παίζει μπάσκετ ο Βασίλης Σπανούλης, ο Ολυμπιακός έχει ηγέτη, έχει τον άνθρωπο, που θα τον οδηγήσει εκ του ασφαλούς. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Αγία Πετρούπολη, γιατί απλά είχαν τον παίκτη, ο οποίος θα τους γύριζε στο λιμάνι του Πειραιά, με… γεμάτες τις αποσκευές.

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στις αλλαγές, κυρίως επειδή στην περιφέρεια η Ζενίτ είχε μεγάλα κορμιά. Στο ξεκίνημα ήταν έντονο το πρόβλημα με το «limited inside game». Οι ψηλοί των «ερυθρολεύκων» σκοράρουν αν πάρουν την μπάλα σε κίνηση, ή από επιθετικά ριμπάουντ, δεν έχουν post παιχνίδι. Με αυτό θα ζήσει και θα πεθάνει η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Κατάχρηση ντρίπλας από τον Σλούκα, αφού δεν είχε κι εύκολη πάσα στο «ζωγραφιστό», ο Χόλινς δημιούργησε προβλήματα, τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν λύσεις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προετοιμάσει την ομάδα του, άλλαξε τις πεντάδες με τις οποίες έπαιζε, βρήκε λειτουργικό σχήμα, με Βεζένκοφ και Πρίντεζη στην πεντάδα (άμυνα αλλαγών στα καλύτερά της). Κι αυτό γιατί με Σπανούλη και Βεζένκοφ η πεντάδα έχει δύο πολύ ικανούς πασέρ.

Το -4 έγινε +10, ο Πασκουάλ δημιούργησε προβλήματα με τη match up ζώνη του, ακριβώς τη στιγμή που το παιχνίδι άνοιξε, έγινε λιγότερο στοχευμένο από τους γηπεδούχους, ο Μάρτιν με τον Ζαν-Σαρλ πρόσφεραν λύσεις. Ο Μπαρόν πήρε το όπλο του, ο Μπαρτζώκας ξέχασε στον πάγκο τον Βεζένκοφ, η επίθεση δεν είχε κίνηση, κάπου εκεί έμοιαζε να γκρεμίζεται ό,τι χτίστηκε για 33 λεπτά.

Ήταν η ώρα του Σπανούλη, ο οποίος ήταν επιδραστικός σε όλους τους τομείς: Οργάνωση, άμυνα, εκτέλεση και καθοριστικός με το τρίποντο που πέτυχε, όταν οι Ρώσοι πλησίασαν στους τρεις πόντους. Όσο κρατούν τα πόδια του, ο Ολυμπιακός έχει σημείο αναφοράς. Και για το συγκεκριμένο ματς, ο κόουτς Μπαρτζώκας βρήκε τη σωστή πεντάδα, με τον Σπανούλη στον «άσο», τους Παπνικολάου / ΜακΚίσικ να βγάζουν ενέργεια, τον Βεζένκοφ να απειλεί στη ζώνη και να πετυχαίνει σπουδαίο τρίποντο και τον Μάρτιν στο «5».

Οι «κόκκινοι» πέτυχαν σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που ζητάει πολλά φέτος. Δεν έκρυψαν τις αδυναμίες τους, αλλά παλεύουν κι όταν θα είναι καλός ένας εκ των δύο ηγετών, θα έχουν πάντα δικαίωμα στο όνειρο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…