Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πληροφορίες για σχεδόν 3.000 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα – Το ΕΣΥ ασφυκτιά με 213 πολίτες σε ΜΕΘ

Πληροφορίες για σχεδόν 3.000 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα – Το ΕΣΥ ασφυκτιά με 213 πολίτες σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βγαίνει η κατάσταση στη χώρα στο μέτωπου το κορονοϊού με τις πληροφορίες να λένε πως η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα είναι τρομακτική, προσεγγίζοντας τα 3.000 κρούσματα.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ είναι κοντά στις 3.000 και στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός. Η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε lockdown από το Σάββατο το πρωί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και ευελπιστεί πως τα σκληρά αυτά μέτρα θα δώσουν ανάσα στο ΕΣΥ που δοκιμάζεται έντονα τις τελευταίες μέρες.

Όπως είπε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στις ανακοινώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώνοντας το lockdown μπαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία από όσους βγαίνουν από αυτά. Κι αυτός είναι ένας δείκτης που δείχνει ότι θα πιεστεί αφόρητα το σύστημα υγείας.

Είπε ακόμα ότι δυστυχώς όταν μία επιδημία έχει μεγάλη αύξηση δεν θα νοσηλευτούν μόνο οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που είναι ηλικίας άνω των 75 ή των 80. Θα νοσηλευτούν και άνθρωποι που έχουν ηλικίες 45 με 54.

93 άτομα τις τελευταίες 7 ημέρες, 35-44, 50 άτομα τις τελευταίες ημέρες. Και θα υπάρξει βέβαια και νοσηλεία που θα οδηγήσει σε σοβαρές εκβάσεις, σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής, ακόμα και θάνατο και σε αυτές τις νεαρές ηλικίες, κάτι που δεν το θέλουμε.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι από τις 26 Οκτωβρίου και μετά, έχουμε αυτή τη στιγμή μία σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ., 213 εχθές το βράδυ. Αυτό οδηγεί σε μία κάλυψη 60% των Μ.Ε.Θ. οι οποίες έχουν οριστεί για αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Ο καθηγητής είπε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική έχουμε σημαντική κατάληψη ποσοστού κλινών Μ.Ε.Θ. που είναι ειδικά σχεδιασμένες για νοσηλεία ασθενών με Covid.

Στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική η αύξηση των τελευταίων 10 ημερών. Πλέον 78% των κλινών Μ.Ε.Θ. Covid στη Θεσσαλονίκη είναι κατειλημμένες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…