Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαφές: «O Ολυμπιακός δεν εκβίασε, έβαλε το εγώ του κάτω από το εμείς, και δεν βρήκε ανταπόκριση»

Μπαφές: «O Ολυμπιακός δεν εκβίασε, έβαλε το εγώ του κάτω από το εμείς, και δεν βρήκε ανταπόκριση»

CHRISTOS MPAFES

Το γεγονός πως το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ένα άτομο, το οποίο θα είναι πρόθυμο να προχωρήσει σε αλλαγές, τόνισε σε συνέντευξη του ο Χρήστος Μπαφές, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον Ολυμπιακό.

Επιμέλεια: Μάριος Αγγελέτος

Σε μία συνέντευξη που μίλησε για ουκ ολίγα θέματα προχώρησε ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές, στο «redpointguard.com». Συγκεκριμένα ο αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στα καθήκοντα τα οποία έχει η θέση του, μέχρι και την ανάγκη για ύπαρξη ψυχολόγου στις ομάδες.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία μίλησε ήταν το «Μέχρι Τέλους» και η απόφαση της ομάδας να ακολουθήσει τον δρόμο της Α2. Αναλυτική ο Κος Μπαφές δήλωσε: «Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, είδαμε τι συνέβη στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα».

«Δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο, οι κύριοι Αγγελόπουλοι παρουσίασαν κάποιες προτάσεις στα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, ώστε να γίνει καλύτερο το ελληνικό μπάσκετ. Δεν ζήτησαν αλλαγές στην ΚΕΔ, το πρόβλημα φτάνει σε μεγάλο βάθος, μας είπαν ότι είχαμε δίκιο, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν τώρα οι αλλαγές. Ο Ολυμπιακός δεν εκβίασε, έβαλε το εγώ του κάτω από το εμείς, και δεν βρήκε ανταπόκριση».

Παράλληλα σχολίασε και το κεφάλαιο της αναπτυξιακής ομάδας, καθώς και την άμεση σχέση που είχε με την πιθανή ομάδα του συλλόγου στην Αδριατική Λίγκα.

«Εάν παίζαμε στην Αδριατική Λίγκα θα δημιουργούσαμε την αναπτυξιακή ομάδα, καθώς θα έπρεπε να ομάδα να αγωνίζεται στην Ελλάδα λόγω ΑΦΜ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένας από τους λόγους που δεν προχώρησε η συμμετοχή, θα έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμα της η κάθε ομοσπονδία, από ένα σημείο και μετά δεν ξέραμε με ποιον να μιλήσουμε, λόγω των ανακατατάξεων στην Αδριατική Λίγκα».

Τόνισε και το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία «πικρία», αλλά ούτε μετανιώνει ο σύλλογος για την επιλογή να συνεχίσει στην Α2 και το περιβόητο «13-1».

«Δεν υπάρχει καμία πικρία για το 13-1, οι προτάσεις του Ολυμπιακού ήταν ζημιογόνες για τον ίδιο, ωστόσο ήταν για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Η επιστροφή μας στην Α1 θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα παρθούν, στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως οργανισμός και ως σύλλογος».

«Υπάρχει σχέδιο για την επιστροφή, οι προτάσεις μας δεν βρήκαν ανταπόκριση. Γνωρίζουμε πως οι αποφάσεις που πρέπει να γίνουν θα καθυστερήσουν, λόγω της πανδημίας. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται κάποιον οραματιστή, κάποιον που θα πάρει αποφάσεις».

«Δεν πιστεύουμε πως έχουμε πάντα δίκιο, ωστόσο έχουμε θέληση για αλλαγές και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ».

Τέλος ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου αναφέρθηκε και στο παράγοντα των χρημάτων, καθώς και τις δυσκολίες για την ύπαρξη ενός ενός salary cap στην Ευρώπη.

«Τα έσοδα των ομάδων είναι ελάχιστα, το FFP (Financial Fair Play) εμποδίζει να γίνει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα. Υπήρξε πρόστιμο για την υπέρβαση του μπάσκετ, η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις. Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί το salary cap στην Ευρώπη, η φορολογία διαφέρει σε κάθε χώρα και αυτό περιπλέκει την κατάσταση».

«Θέλουμε να βελτιώσουμε το προϊόν, ώστε να αυξηθεί και η προσέλευση του κόσμο στα γήπεδα. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται μία νέα στρατηγική, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του και να επανέλθει η αίγλη του».

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του Χρήστου Μπαφέ εδώ

Πηγή: Over FM 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Αισιόδοξος για το FinalFour είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, στο…