Κεντρική Β' Εθνική Μαυρωτάς: “Το άνοιγμα των πρωταθλημάτων θα γίνει σταδιακά, υπάρχει σχέδιο”

Μαυρωτάς: “Το άνοιγμα των πρωταθλημάτων θα γίνει σταδιακά, υπάρχει σχέδιο”

mavrotas

Οι Ίκαροι Τρικάλων προ ημερών είχε στείλει επιστολή στον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, στην οποία είχαν συμπεριλάβει τις προτάσεις τους αναφορικά με το άνοιγμα των πρωταθλημάτων της Α2 και της Β’ ΕΘνικής. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, έστειλε την απάντηση του, στην οποία τονίζεται ότι υπάρχει σχέδιο για το άνοιγμα των πρωταθλημάτων, ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά.

Αναλυτικά:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε στην πρόταση των Ικάρων Τρικάλων για την σταδιακή επανέναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ της Α2 και Β’Εθνικής κατηγορίας.

Η απάντηση του κ. Μαυρωτά:
“Αγαπητέ κ. Σκρέτα,

Μου διαβιβάστηκε αρμοδίως το e-mail σας για να απαντήσω. Η πρότασή σας για διενέργεια προληπτικού εβδομαδιαίου ελέγχου κατά τα πρότυπα της Superleague 1 και της Basket League είναι και δική μας πρόταση και θα έλεγα αναγκαία συνθήκη για να ξαναρχίσουν και τα άλλα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών. Αναγκαία συνθήκη αλλά όχι όμως ικανή. Για να ανακοπεί το 2ο κύμα της πανδημίας, οι ιατροί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θεωρούν απαραίτητο να περιοριστούν οι αθλητικές δραστηριότητες στο ελάχιστο. Τα κλειστά γήπεδα και τα ομαδικά αθλήματα θεωρούνται από τους ειδικούς δραστηριότητες με αρκετά υψηλό ρίσκο μετάδοσης και θέλουν να το περιορίσουν όσο γίνεται.

Όπως καταλαβαίνετε το άνοιγμα της αθλητικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η μεγάλη εικόνα σε σχέση με την πανδημία. Σιγά σιγά θα αρχίσει πάλι να κτυπάει η καρδιά του αθλητισμού και μέσα στα κλειστά γήπεδα, ίσως με πιο αυστηρούς κανόνες και ελέγχους. Η δυνατότητα να γίνονται προληπτικά σε αθλητές rapid test σε διαπιστευμένα εργαστήρια, προσδοκούμε ότι θα διευκολύνει την κατάσταση. Δεν μπορεί βέβαια να αναλάβει όλο το κόστος η Πολιτεία, αλλά θα συνδράμει όπως ήδη κάνει με το έκτακτο πακέτο λόγω COVID19 των 12 εκ.ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Η πολιτική βούληση είναι να μην σταματήσει να κτυπά η καρδιά του αθλητισμού, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και το πώς μπορεί να γίνει αυτό με ασφάλεια για όλη την κοινωνία, είναι κάτι που υπαγορεύεται από τους ειδικούς, που έχουν όλα τα δεδομένα και κάνουν τις τελικές εισηγήσεις. Ας κάνουμε λοιπόν λίγο ακόμα υπομονή για να περάσουμε «τον κάβο» του σφοδρού 2ου κύματος της πανδημίας. Σχέδιο υπάρχει για την επόμενη μέρα, ώστε όπως έγινε και το καλοκαίρι, με πειθαρχία, οργάνωση και νέους κανόνες γρήγορα να επανέλθουμε.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Μαυρωτάς”»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1: Οι πρώτοι σκόρερ του 1ου Ομίλου

Ο πίνακας των σκόρερ του 1ου Ομίλου της National League 1 ύστερα από 24 Αγωνιστικές Αναλλο…