Κεντρική NBA Μαργέλης στον Over Fm 104.9: «Ο Ποκουσέφσκι ψήλωνε κάθε χρονιά 10 με 11 πόντους»

Μαργέλης στον Over Fm 104.9: «Ο Ποκουσέφσκι ψήλωνε κάθε χρονιά 10 με 11 πόντους»

aleksej pokusevski olympiakos

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Χρήστος Μαργέλης, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για την ραγδαία εξέλιξη του Αλεξέι Ποκουσέφσκι, τη συμμετοχή του στο draft του ΝΒΑ και τη συμφωνία του νεαρού παίκτη με την ομάδα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Για την πορεία του Σέρβου φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» και τα αθλητικά του προσόντα…

«Τη μεγάλη επιτυχία την έφερε ο Νίκος Κεραμέας, ο οποίος έκανε τα πάντα για να έρθει ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι στον Ολυμπιακό. Τώρα είναι στο draft του ΝΒΑ. Εγώ θυμάμαι ότι ήταν 1.90 μ. ύψος και ότι κάθε χρονιά ψήλωνε 10 με 11 πόντους. Ένα παιδί βιολογικά λιγότερο ώριμο από την ηλικία του -κι ακόμα είναι. Σε αυτό που πρέπει να έχουν επενδύσει οι Αμερικάνοι είναι η σωματική διάπλαση και η τεχνική κατάρτιση αυτού του παιδιού».

Σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες και τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τον εξελίξουν…

«Είναι γνωστό ότι ο Αλεξέι πρέπει να δουλέψει περισσότερο στη σωματική κατάσταση. Τώρα θα κλείσει τα 18 και ακόμα παραμένει βιολογικά ανώριμος, δηλαδή έχει πολύ πιο ψηλό ταβάνι από άλλους αθλητές στην ηλικία του. Ο όρος βιολογικά ανώριμος σημαίνει ότι μπορεί ένα παιδί 18 χρονών να συμπεριφέρεται ως προέφηβος. Αυτό έχει να κάνει με τη νέα γενιά. Υπάρχουν παιδιά τα οποία είναι 15 χρονών και έχουν ψηλώσει πολύ για την ηλικία τους και βλέπεις πιο μεγάλα τα οποία έχουν ακόμα περιθώριο. Σε αυτό επένδυσε ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ στο ΝΒΑ, ο Σαμ Πρέστι. Ο general μάνατζερ της Οκλαχόμα γνωρίζει καλύτερα από όλους μας γιατί τον επέλεξε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…