Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

koronoios italias

Παράταση φαίνεται το δεύτερο lockdown που ισχύει εδώ και περίπου 10 μέρες σε όλη την Επικράτεια. Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που να αφήνουν περιθώριο για άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου.

Κάτι που φαινόταν εδώ και μέρες επιβεβαιώνεται τελικά από επίσημα χείλη. Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές τα έως τώρα στοιχεία του κορονοϊού δεν αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου συνεπώς, οδεύουμε ολοταχώς προς παράταση των μέτρων.

Όπως τονίζουν ανώτατες πηγές, σε λίγες μέρες θα φανεί η καμπύλη της πορείας του κορονοϊού. Δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο τουρισμός. Κανένα στοιχείο δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ο τουρισμός δεν έφερε το β κύμα του κορονοϊού σε καμία περίπτωση».

Παράλληλα, τονίζεται πως «Τα μέτρα δεν άργησαν. Σε όλη την Ευρώπη τα μέτρα ήταν ίδια. Τι δεν κάναμε εμείς που έκαναν οι άλλοι»; Και πάλι τονίζουν οι ίδιες πηγές ότι «είμαστε στην καλύτερη κατάσταση».

Επιπλέον τονίζουν πως «είχαμε μία ελαφρά άνοδο και σταθεροποίηση γι’ αυτό παίρναμε μέτρα λίγο – λίγο, ακολουθώντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Ξαφνικά υπήρξε μία απότομη έξαρση, ο ιός είναι εκθετικός».

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στην Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως για την κατάσταση που θα ακολουθήσει «είχαν προειδοποιήσει από καιρό, καθώς εκεί υπήρξε πρόβλημα με την νυχτερινή διασκέδαση και τα πάρτυ» ενώ τονίζουν πως «σαφώς ευθύνη έχει και η αυτοδιοίκηση.

Έτσι, πάει προς τα πίσω η κουβέντα για το άνοιγμα των καταστημάτων και της εστίασης ενόψει και των Χριστουγέννων. Πλέον, οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας έτσι ώστε η παράταση που θα δοθεί στο lockdown να είναι μικρή και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος για να χαθούν τα Χριστούγεννα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…